21.9 C
Paphos
Thursday, March 28, 2024

Το Λύκειο Κύκκου Πάφου στο EUROSCOLA [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ]

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΥΚΚΟΥ  ΠΑΦΟΥ ΣΤΟ, ΣΤΟ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ

Μια μοναδική εμπειρία είχαν την ευκαιρία να ζήσουν δεκατρείς μαθητές και τρεις συνοδοί καθηγητές του Λυκείου Κύκκου Πάφου, στις 27 Φεβρουαρίου 2020.

Πιο συγκεκριμένα, η εν λόγω ομάδα, στο πλαίσιο της συμμετοχής της στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα « Σχολείο Πρεσβευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» κατά τη σχολική χρονιά 2018-2019, είχε κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά  την ευκαιρία να λάβει μέρος στο Euroscola,  που πραγματοποιήθηκε στις 27 Φεβρουαρίου 2020, στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο. Πρέπει να αναφέρουμε ότι στην ομάδα συμμετείχαν  και δώδεκα Τουρκοκύπριοι μαθητές με δύο συνοδούς καθηγητές.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Οι μικροί μαθητές του Λυκείου Κύκκου, μαζί με μαθητές από άλλα είκοσι ευρωπαϊκά κράτη (συνολικά έλαβαν μέρος γύρω στους 450 μαθητές), πέρασαν μια ολόκληρη μέρα στο εντυπωσιακό κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, έχοντας την ευκαιρία να μάθουν πολλά για τον ρόλο και τους στόχους της Ευρωπαϊκής  Ένωσης και του Ευρωκοινοβουλίου, να υποβάλουν ερωτήσεις σε Ευρωβουλευτές και διοικητικά στελέχη του Κοινοβουλίου και το σημαντικότερο, να βιώσουν την εμπειρία του να είσαι Ευρωβουλευτής.

Αφού αρχικά η κάθε αντιπροσωπία παρουσίασε με συντομία τη χώρα προέλευσής της, στη συνέχεια οι μαθητές  χωρίστηκαν σε ομάδες/επιτροπές, συζήτησαν διάφορα θέματα που αποτελούν προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ( μεταναστευτικό/προσφυγικό, ανεργία των νέων, κλιματική αλλαγή, εξαρτήσεις κλπ) για τα οποία είχαν εκ των προτέρων προετοιμαστεί, καταλήγοντας σε κάποιες εισηγήσεις τις οποίες παρουσίασαν στη συνέχεια στην ολομέλεια. Οι εισηγήσεις αυτές έγιναν δεκτές ή απορρίφθηκαν από την ολομέλεια μέσα από ψηφοφορία που διεξαγόταν κάθε φορά.

Όλοι όσοι συμμετείχαν, έφυγαν από το Στρασβούργο κατ’ ενθουσιασμένοι αλλά και περήφανοι. Ενθουσιασμένοι για τη μοναδική εμπειρία και περήφανοι, γιατί οι μαθητές της μικρής Κύπρου στάθηκαν επάξια δίπλα στους μαθητές των άλλων ευρωπαϊκών κρατών, δίνοντας ένα δυναμικό παρών στην όλη διαδικασία του Euroscola με την υποβολή ερωτήσεων, τη διάκριση σε διαγωνισμούς γνώσεων και άλλες δραστηριότητες.

ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ