21.9 C
Paphos
Thursday, March 28, 2024

Το ΑΛΜΥΡΑ πρεσβευτής της Τέχνης σε όλη την Κύπρο

To ξενοδοχείο Almyra μέσα στα πλαίσια προώθησης της τέχνης, συνεργάζεται για πρώτη φορά με το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού και προγραμματίζει την προβολή μιας σειράς από ντοκιμαντέρ που έχουν λάβει βραβεία από διάφορα αξιόλογα διεθνή φεστιβάλ.


Οι υπαίθριες προβολές θα πραγματοποιηθούν μεταξύ 9 και 11 Αυγούστου 2017 (μετά το τέλος των προβολών στη Λεμεσό, 1 – 8 Αυγούστου 2017 ) στο Eauzone Pool στο ξενοδοχείο Almyra , στις 21:00, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Διαθέσιμα καλοκαιρινά cocktails καθώς και επιλεγμένα snacks.Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού αποτελεί μέρος του προγράμματος Moving Docs, μιας πρωτοβουλίας του EDN υποστηριζόμενης από την Creative Europe, που ιδρύθηκε για την από κοινού διανομή ντοκιμαντέρ σε όλη την Ευρώπη.

 

Η ταχύτητα σκοτώνει

Προβολές

Τέταρτη , 09/08/2017

Sonita

Rokhsareh Ghaem Maghami

90′, 2015

Ιράν, Γερμανία, Ελβετία | IranGermanySwitzerland Η 18χρονη Αφγανή πρόσφυγας Σονίτα ζει παράνομα σε ένα φτωχό προάστειο της Τεχεράνης. Είναι μια δυναμική, έξυπνη κοπέλα που αγωνίζεται να ζήσει όπως αυτή θέλει, ως καλλιτέχνης, τραγουδίστρια και μουσικός, παρά τα εμπόδια που αντιμετωπίζει στον Ιράν και στη συντηρητική, πατριαρχική της οικογένεια. Σε αντίθεση με τα δικά της όνειρα, η οικογένεια της, με πρωτεργάτη τη μητέρα της, ετοιμάζεται να την πουλήσει ως νύφη σε μια άλλη οικογένεια, για 9.000 δολάρια. Στο Ιράν απαγορεύεται να τραγουδούν οι γυναίκες. Πώς λοιπόν θα καταφέρει η Σονίτα να κάνει το όνειρο της πραγματικότητα; Η ταινία ξετυλίγεται γύρω από ένα δραματικό μουσικό κλιπ, την καλλιτεχνική διαμαρτυρία της Sonita ενάντια στα έθιμα των συμφωνημένων γάμων που καταπιέζουν την ελευθερία των γυναικών. 

Πέμπτη,  10/08/2017

Presenting Princess Shaw

Ido Haar

80′, 2015

Ισραήλ | Israel

Κυρίες και Κύριοι, η Princess Shaw! Η πραγματικά απίστευτη ιστορία της Princess Shaw και του μυστηριώδους συνθέτη Kutiman που την ανακαλύπτει από την άλλη πλευρά της Γης. Τη μέρα, η SamanthaMontgomery δουλεύει σε ένα οίκο ευγηρίας σε μια από τις πιο σκληρές γειτονιές της Νέας Ορλεάνης. Το βράδυ γράφει και ερμηνεύει τα τραγούδια της ως Princess Shaw στο προσωπικό της κανάλι στο YouTube, όπου εξομολογείται προσωπικές της ιστορίες. Η φωνή της, ακατέργαστη και ευαίσθητη, είναι σαν ένα ακατέργαστο διαμάντι. Στην άλλη μεριά του πλανήτη, ο Ophir Kutiel, γνωστός ως Kutiman, δημιουργεί ”ψηφιδωτά” βίντεο από ερασιτέχνες ερμηνευτές στο Youtube. Ο Kutiman είναι συνθέτης, μουσικός και πρωτοπόρος στον τομέα του βίντεο αρτ με μεγάλη απήχηση στον κόσμο της τέχνης. Ο Kutiman μετατρέπει δειγματική μουσική και βίντεο σε έργα τέχνης, είτε στο σπίτι του, σε ένα Κιμπούτς στο Ισραήλ, είτε σε ζωντανή συναυλία στο Guggenheim της Νέας Υόρκης. Δυο άγνωστοι, με απόσταση 7,000 μίλια ανάμεσά τους, αρχίζουν να δημιουργούν ένα τραγούδι. Η ταινία ξετυλίγεται καθώς ο Kutiman και η Princess Shaw ενώνουν το καλλιτεχνικό τους πάθος, τη γενναιοδωρία και την συμπόνια για τον άνθρωπο, αποκαλύπτοντας ένα ανερχόμενο αστέρι και τον αγώνα του να κατακτήσει το όνειρό του.

Παρασκευή, 11/08/2017

At Home in the World

Andreas Koefoed

58′, 2015

Δανία | Denmark

Μια διεισδυτική ματιά στην καθημερινότητα πέντε παιδιών προσφύγων σε ένα σχολείο του Ερυθρού Σταυρού στη Δανία. Τα παιδιά, MagomedSehmuzHedaAmel και Ali προέρχονται από διαφορετικά μέρη και έχουν διαφορετικές εθνικότητες. Βρίσκονται όμως όλοι στη Δανία, εγκαταλείποντας το σπίτι και τη χώρα τους με την οικογένεια τους, για μια καλύτερη ζωή. Για ένα χρόνο ακολουθούμε τα παιδιά σε ένα μεταβαλλόμενο περιβάλλον. Είναι δύσκολο να δημιουργηθούν σχέσεις και φιλίες, και το κλίμα είναι συχνά σκληρό ανάμεσα στα παιδιά, που αντιμετωπίζουν και τις εσωτερικές τους μάχες με τα τραύματα του παρελθόντος τους. Παρακολουθούμε την προσπάθεια τους να μάθουν μια νέα γλώσσα, να δημιουργήσουν φιλίες και ένα νέο σπίτι στη Δανία. Η δασκάλα, η Dorte, προσπαθεί να δημιουργήσει συνθήκες ασφάλειας για τα παιδιά και τις οικογένειες τους. Μέσα από την καθημερινή της ενασχόληση και τη συμπόνια της, η Dorte συνδέεται με τα παιδιά παρά τις δυσκολίες και τις προσωπικές προκλήσεις. Η Dorteδίνει μεγάλο αγώνα να βγάλει τον καλύτερο εαυτό του κάθε παιδιού για να μπορέσει να πραγματοποιήσει τις δικές του προσωπικές νίκες, έτσι που να καταφέρει να κάνει αυτό το νέο μέρος σπίτι του.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε στο 26 888705 / [email protected]

www.almyra.com

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ