26.9 C
Paphos
Thursday, April 25, 2024

Το έργο της παλιάς βρύσης και της δεξαμενής Κρήτου Μαρόττου εγκαινίασε η Μ. Λάμπρου

Tα εγκαίνια της παλιάς βρύσης και της δεξαμενής του χωριού Κρήτου Μαρόττου τέλεσε η Έπαρχος Πάφου Μαίρη Λάμπρου.


Στο χαιρετισμό της η Έπαρχος Πάφου ανέφερε πως το κοινοτικό αυτό έργο που εγκαινιάζεται, αποτελεί “ ένα αξιόλογο εξωραϊστικό  έργο που συμβάλλει  στην αισθητική αναβάθμιση της κοινότητας και προβάλλει παραδοσιακά στοιχεία της υπαίθρου”.

Το έργο που ολοκληρώθηκε  μέσα  στον Ιούλιο του 2015, διαλαμβάνει – όπως είπε-  πλακόστρωτα, λιθόστρωτο του δρόμου που παρεμβάλλεται στο χώρο και επιδιόρθωση / ανάδειξη της παλιάς βρύσης και δεξαμενής.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Η ολική δαπάνη του έργου ανήλθε στα 59.948,13 ευρώ και καλύφθηκε από τον Κρατικό Προϋπολογισμό με ανάλογη συνεισφορά της Κοινότητας.

Τη μελέτη του έργου ανέλαβε ο ιδιώτης μελετητής Πέτρος Κούρτελλος, ενώ την κατασκευή η εταιρεία  ΑΝC Waterproofing Industries, αφού ακολουθήθηκαν οι νενομισμένες διαδικασίες μέσω της Επαρχιακής Διοίκησης.

Η περίοδος εκτέλεσης του έργου ήταν 3 μήνες.

Mέσα στα πλαίσια του Κρατικού Προϋπολογισμού για το 2017, αναμένεται ανέφερε η κ. Λάμπρου, να προωθηθεί η βελτίωση του δρόμου Κρήτου Μαρόττου – Αναδιού έναντι 10.000 ευρώ, η βελτίωση αγροτικών δρόμων με μπετόν, η κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων έναντι συνολικού ποσού 25.000 ευρώ και η βελτίωση αμπελουργικών δρόμων για 4.000 ευρώ.

Στόχος μας, συνέχισε, “είναι η βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και η παραμονή του πληθυσμού στην ύπαιθρο με έργα που δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας και τα οποία προτιμότερο να έχουν περιφερειακές θετικές επιπτώσεις  σε
ομάδα κοινοτήτων”.

H κ.Λάμπρου συνεχάρη τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου για τη δημιουργία  και διατήρηση αυτού του εξωραϊστικού έργου, αλλά και συνολικά για το έργο που επιτελούν, και τους διαβεβαίωσε ότι τόσο του Υπουργείο Εσωτερικών όσο και  η Επαρχιακή Διοίκηση θα βρίσκονται  στο πλευρό  τους για να τους προσφέρουν κάθε δυνατή βοήθεια για υλοποίηση των στόχων και του οράματός τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ
Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ