22.4 C
Paphos
Wednesday, April 24, 2024

Τι γίνεται με τη μαρίνα Πάφου; Γιατί καθυστερεί;

Την εκτίμηση ότι παρατηρείται σοβαρή καθυστέρηση όσον αφορά την προώθηση της μαρίνας στην περιοχή Κισσόνεργα της Πάφου, εξέφρασε με δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου Ανδρέας Δημητριάδης.


Ο κ. Δημητριάδης ανέφερε πως η αρμόδια Επιτροπή Μαρίνων απαιτεί όπως κατατεθούν στοιχεία ή τραπεζική εγγύηση από πλευράς της επιτυχούσας Κοινοπραξίας ότι κατέχει το 60% της αναγκαίας χρηματοδότησης για να υλοποιήσει το έργο.

Όπως είπε, “με βάση την προσφορά της Κοινοπραξίας, προνοείται ότι το κόστος των θαλάσσιων έργων είναι 100 εκατομμύρια ευρώ”.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Αυτό, συνέχισε, σημαίνει ότι θα πρέπει να παρουσιάσουν αποδεικτικά στοιχεία ότι διαθέτουν τα χρήματα για τα 60 εκατομμύρια, προσθέτοντας ότι το κόστος των υπόλοιπων έργων ανέρχεται στα 200 εκατομμύρια ευρώ.

demetriadesΟ Πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου ανέφερε πως η Επιτροπή ερμηνεύει ότι η Κοινοπραξία θα πρέπει να παρουσιάσει στοιχεία ότι κατέχει το 60 % των 300 εκατομμυρίων ευρώ.

Πρόσθεσε, ωστόσο, πως αυτή η απαίτηση στην ουσία ισοδυναμεί με ενδεχόμενη αναστολή υλοποίησης της μαρίνας αν, όπως εξήγησε, επιμένει η αρμόδια αρχή πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.

Ο κ. Δημητριάδης είπε πως την Πάφο δεν την ενδιαφέρει πότε η Κοινοπραξία θα κατασκευάσει τις επαύλεις και θα τις πωλήσει, σημειώνοντας πως την Πάφο την ενδιαφέρει πότε θα κατασκευαστεί το θαλάσσιο έργο.

Θα πρέπει, συμπλήρωσε, “να ερμηνευτεί ο όρος ότι καλύπτει μόνο το θαλάσσιο έργο, δηλαδή τη μαρίνα, όπως έχει ερμηνευτεί και στην περίπτωση της Λεμεσού και στην περίπτωση της Λάρνακας”.

Καταλήγοντας, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου διερωτήθηκε γιατί η Επιτροπή Μαρίνων ως αρμόδια αρχή χρησιμοποιεί διαφορετική ερμηνεία όσον αφορά τη μαρίνα της Πάφου, με αποτέλεσμα να έχει “κολλήσει” το έργο.

Πηγή: ΚΥΠΕ
Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ