18.9 C
Paphos
Friday, May 17, 2024

Τα “είπαν” με τους βουλευτές οι ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής

Σύσκεψη ιδιοκτητών κέντρων αναψυχής στην παρουσία των βουλευτών της Πάφου και της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής – ΟΣΙΚΑ, πραγματοποιήθηκε χτες στην Πάφο  σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Η συνάντηση διευθετήθηκε από την ΟΣΙΚΑ , μετά από αίτημα των πλείστων καταστηματαρχών Πάφου, και σε αυτή παρέστησαν οι βουλευτές της Επαρχίας  Πάφου και δεκάδες ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής, που επηρεάζονται κι έχουν σφοδρά παράπονα.

Την συνάντηση, απασχόλησαν δύο θέματα αυτά της άδειας εκπομπής ήχου – μουσικής και της διατάραξη κοινής ησυχίας και οχληρίας , ενώ στο πλαίσιο της διαπιστώθηκε,  ότι, δεν υπάρχει αρμόδια Αρχή για έκδοση άδειας μουσικής αλλά και η θυματοποίηση των επιχειρηματιών μετά από κατά συρροή καταγγελιών από την Αστυνομία.

Επίσης τη σύσκεψη απασχόλησε και  η  στάση του Δήμου Πάφου για  τα πιστοποιητικά τελικής έγκρισης  πριν την έκδοση οποιονδήποτε αδειών, πράγμα  που δεν εφαρμόζεται σε άλλες τοπικές αρχές, όπως αναφέρθηκε  .

Η ταχύτητα σκοτώνει

Οι επιχειρηματίες των κέντρων αναψυχής εξέφρασαν παράπονα όσον αφορά τις καταγγελίες από την Αστυνομία σχετικά με τον περί οχληρίας και διατάραξη κοινής ησυχίας νόμο, χωρίς να υπάρχουν  γραπτά παράπονα από τους επηρεαζόμενους, όπως προνοεί η νομοθεσία περί διασφαλίσεων και προστασίας κοινής ησυχίας 68-1974.

Οι βουλευτές διαπίστωσαν ότι, αυτή τη στιγμή στην Πάφο δεν υπάρχει αρμόδια αρχή που να εκδίδει άδεια μουσικής, ούτε  η Επαρχιακή Διοίκηση αλλά ούτε και  ο Δήμος.

Από την άλλη η Αστυνομία, όπως ισχυρίστηκαν οι επιχειρηματίες, προχωρά σε καταγγελίες και μάλιστα σε πολύ τακτά χρονικά διαστήματα τόσο για άδεια μουσικής όσο και για οχληρία.

Οι ιδιοκτήτες κέντρων διευκρίνισαν πως είναι αδικαιολόγητη η στάση της Αστυνομίας, αφού δεν υπάρχουν γραπτά παράπονα από επηρεαζόμενους και ότι είναι σε θέση να γνωρίζουν πως γειτονικά τους υποστατικά δεν έχουν συγκεκριμένα γραπτά παράπονα από τη λειτουργία των κέντρων τους.

Οι βουλευτές ακολούθως,  κάλεσαν την ΟΣΙΚΑ να επικοινωνήσει, μέσω επιστολής,  με την Έπαρχο Πάφου και να διευθετήσει συνάντηση στην οποία θα λάβουν μέρος, ο Δήμος Πάφου, η Επαρχιακή Διοίκηση, η αστυνομία, η ΟΣΙΚΑ, οι βουλευτές Πάφου και το Υφυπουργείο Τουρισμού.

Η Έπαρχος Πάφου ήδη ενημερώθηκε από τους βουλευτές της Επαρχίας Πάφου  για τη  συνάντηση και, όπως αναφέρεται, διαβεβαίωσε  ότι, θα επικοινωνήσει με την Αστυνομία , ενώ καθορίστηκε  συνάντηση των αρμοδίων φορέων για  μετά τις 23 Οκτωβρίου 2019 , ώστε να έχει ενημερωθεί έως τότε η Επαρχιακή Διοίκηση,  για το διάταγμα του Υπουργού Εσωτερικών περί άδειας εκπομπής ήχου.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ