16.9 C
Paphos
Friday, March 29, 2024

Τα αναπάντητα ερωτήματα των δυο φρικτών τραγωδιών της Πάφου

Διπλές ανατροπές που έφεραν τα πάνω κάτω, σημειώθηκαν σε δυο ξεχωριστές περιπτώσεις στην Πάφο. Και οι δυο ανατροπές αφορούν τον θάνατο, από τη μια, ενός βρέφους το οποίο υπέκυψε εν τέλει μετά από νοσηλεία στο Μακάριο Νοσοκομείο, κι απ΄ την άλλη τον θάνατο μιας 46χρονης γυναίκας, η οποία εντοπίστηκε νεκρή σε χωράφι στη Γεροσκήπου.

Πηγή: Sigmalive.com/ Φρόσω Βιολάρη

Αναπάντητα παραμένουν ερωτηματικά, ακόμη και μετά τα νέα ευρήματα των Αρχών και των ιατροδικαστών.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ζωή εφιάλτης για το βρέφος στην Πάφο

Οι πρώτες αναφορές για τον θάνατο του βρέφους, έκαναν λόγο για πτώση από καναπέ, η οποία αρχικά δεν προκάλεσε στους γονείς κάποια ανησυχία. Με την παρέλευση κάποιων ημερών, ωστόσο, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, όπου και κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του στο Μακάριο Νοσοκομείο. Εν τέλει, ο θάνατός του επήλθε από κατάποση εμεσμάτων. Σημειώνεται ότι προηγουμένως, μετά από πάροδο 45 λεπτών περίπου και αφού το βρέφος υποβαλλόταν σε καρδιογράφημα για να ακολουθήσει η μεταφορά του στο Νεκροτομείο, ανένηψε.

Αμέσως μετά υποβλήθηκε σε αξονική εγκεφάλου και διαπιστώθηκε ότι φέρει κρανιοεγκεφαλική κάκωση, επισκληρίδιο αιμάτωμα και παραχνωειδή εμφορά.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν ακολούθως οι ιατροδικαστές, ο θάνατος προκλήθηκε από κρανιοεγκεφαλική κάκωση, προσθέτοντας πως η βαρύτητα της κρανιοεγκεφαλικής κάκωσης που υπέστη το βρέφος δεν είναι συμβατή με πτώση από καναπέ ύψους 70 εκατοστών. Τέτοια κάκωση, σημείωσαν οι ιατροδικαστές, προκαλείται από πτώση από μεγαλύτερο ύψος.

Δεύτερο ιατροδικαστικό πόρισμα, το οποίο έγινε με τη συμβολή ιατροδικαστή από τη Βρετανία, κατέδειξε ότι ο θάνατος του βρέφους προκλήθηκε από βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση και εκτιμάται ότι αυτό δεν κατέπεσε από ύψος 70 εκατοστών, αλλά από ύψος μέχρι και τριών μέτρων και πως το χτύπημα ήταν σφοδρό, όπως χτύπημα μετά από σύγκρουση ή δυνατό σπρώξιμο.

Επιπρόσθετα, οι ανακριτικές αρχές, όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, εξασφάλισαν μαρτυρία από φιλικό πρόσωπο του περιβάλλοντος του νεαρού ζευγαριού ότι οι γονείς του τρίμηνου βρέφους ήταν νευρικοί, άφηναν τα παιδάκια τους πεινασμένα και λερωμένα και ο πατέρας, μάλιστα, κατανάλωνε αλκοόλ. Εναντίον τους έγινε καταγγελία στις 16 του περασμένου Μαΐου και ενημερώθηκαν οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του κράτους.

Μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί 9 καταθέσεις, ενώ υπολείπονται άλλες 40, που πρέπει να ληφθούν από το φιλικό, οικογενειακό περιβάλλον των υπόπτων και το επαγγελματικό περιβάλλον της γυναίκας, αφού ο σύντροφός της δεν εργαζόταν.

Να σημειωθεί ότι τον τελευταίο χρόνο η οικογένεια τελούσε υπό την επίβλεψη του Γραφείου Ευημερίας, σύμφωνα με την Εκπρόσωπο του Γραφείου Ευημερίας. Δεν είχαν, ωστόσο, ενδείξεις για αλκοολισμό του πατέρα και για τα υπόλοιπα τα οποία αναφέρθηκαν χθες ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου, όπως σημείωσε η Εκπρόσωπος στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι.

Θανάσιμος τραυματισμός 46χρονης γυναίκας

Μυστήριο κάλυπτε αρχικά τον εντοπισμό μιας γυναίκας σε χωράφι στη Γεροσκήπου, για 1 περίπου εβδομάδα. Πρώτες, ασαφείς αναφορές, έκαναν λόγο για «κατασπαραγμένη» γυναίκα, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζουν την προέλευση των τραυμάτων. Η γυναίκα έφερε θανάσιμα τραύματα στα δυο της χέρια και μώλωπες στο σώμα. Να σημειωθεί ότι όλα τα τραύματα της γυναίκας είναι στο πάνω μέρος του σώματός της.

Η πρώτη αναφορά της Αστυνομίας, έκανε λόγο για αιμορραγικό σοκ, συνεπεία πολυτραυματισμού, που πιθανόν προκλήθηκε από γεωργικό μηχάνημα.
Στην επανεξέταση της σορού της 46χρονης, που διενήργησε ο ιατροδικαστής Νικόλας Χαραλάμπους μαζί με Κτηνιατρικό Λειτουργό από τη Λευκωσία, διαπιστώθηκε ότι πιθανόν τα τραύματα να προήλθαν από δαγκώματα σκύλων ράτσας ροντβάιλερ. Μέχρι σήμερα, οι ενδείξεις καταδεικνύουν ότι όντως η γυναίκα κατασπαράχθηκε. Εντός των επόμενων 24ωρων, οι επιστημολογικές εξετάσεις θα επιβεβαιώσουν, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το σενάριο αυτό.

Αναπάντητα ερωτήματα

Οι ανατροπές των δυο υποθέσεων αυτών προκαλούν ερωτηματικά, αφού τα πρώτα πορίσματα σε σχέση με τα τελικά, δείχνουν να έχουν μεγάλες διαφορές. Έγκυρη πηγή του SigmaLive, αρμόδια για τέτοια ζητήματα, κληθείσα να σχολιάσει τα πορίσματα αυτά, ανέφερε, για το ζήτημα του βρέφους ότι θα έπρεπε να εξεταστούν οι κακώσεις που έφερε το παιδί και να εντοπιστεί ο κατάλληλος τρόπος αντιμετώπισης των τραυμάτων του.

Ερωτήματα, εξάλλου, προκύπτουν και στο στάδιο όπου το παιδί ανένηψε κατά τη νοσηλεία του αρχικά στο Νοσοκομείο και κατά πόσο δόθηκε στο παιδί η απαραίτητη ιατρική φροντίδα. Ίδια πηγή, σημειώνει ότι θα πρέπει να διερευνηθεί και αυτή η υπόθεση όπως αυτή της γυναίκας, αφού υπάρχει μεγάλη διαφορά απ’ το πόρισμα το αρχικό, για κτύπημα δηλαδή με γεωργικό εργαλείο, από το δεύτερο, για θανάσιμα δαγκώματα σκύλου. Ζήτημα τίθεται και με την εμπιστοσύνη των γονιών σε ιατροδικαστικές εξετάσεις, τονίζει ίδια πηγή στο SigmaLive.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ