25.9 C
Paphos
Thursday, April 25, 2024

Τέρμα η Πέγεια να είναι ο φτωχός συγγενής

του Αντρέα  Πέτρου

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

ΔΗΚΟ Πέγειας

Η ταχύτητα σκοτώνει

 

Τα τελευταία χρονιά η Πέγεια πήρε ελάχιστα έως και καθόλου από το κράτος παρά την τεράστια συνεισφορά της και τα έσοδα που προσφέρει μέσω του τουρισμού κυρίως. Τελευταίο τρανταχτό παράδειγμα στη τελευταία επίσκεψη του προέδρου της Δημοκρατίας στην επαρχία Πάφου, εγκρίθηκαν και ανακοινώθηκαν έργα 38 εκατομμυρίων και δυστυχώς η Πέγεια ήταν απών με μόνο όφελος τον σχεδιασμό της βιβλιοθήκης που είναι τελικά σήμερα σε τροχιά ολοκλήρωσης.

Το κράτος μας πρέπει να αντιληφτεί ότι δεν υπάρχουν πολίτες δυο ταχυτήτων. Σαν πεγειώτες ζητούμε το λιγότερο ίση μεταχείριση. Όταν η Πέγεια αναπτυσσόταν σε τουριστικό προορισμό περί το τέλος του προηγούμενου αιώνα, άλλες περιοχές στην Κύπρο που σήμερα έχουν τα πρωτιά στο τουρισμό δεν υπήρχαν καν στο τουριστικό χάρτη. Για χρόνια πρόσφερε τεράστια έσοδα στο κράτος μας με προσδοκία να υπάρξει και από μέρους της πολιτείας ανάλογη αναβάθμιση των υποδομών και εμπλουτισμός του τουριστικού προϊόντος. Αντί αυτού, σήμερα η Πεγεια είναι λίγο πολύ στα ίδια επίπεδα τόσο σε υποδομές όσο και σε ανάπτυξη. Οτιδήποτε προχωρά στη Πεγεια είναι κατόπιν ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Ενώ άλλες περιοχές έχουν γίνει αγνώριστες με έσοδα που λάμβανε το κράτος και από την Πεγεια.

Στον αντίποδα εμείς σαν Πεγειώτες πότε φωνάξαμε, πότε απαιτήσαμε την παρουσία της κυβέρνησης, πότε οργανωμένα χωρίς μικροσυμφέροντα ζητήσαμε βοήθεια; Φιλολογικές τοποθετήσεις και λαϊκίστικες προσεγγίσεις παρά  πολλές, ουσία και αποτέλεσμα όμως;

Όμως τελικά Που πάμε; Αλλάζουμε και διεκδικούμε ή μένουμε στη μετριότητα;

Η Πέγεια χρειάζεται καινούργιο σύγχρονο δρόμο, χρειάζεται παραλιακό πεζόδρομο να αγκαλιάσει όλη την ακτογραμμή της, χρειάζεται εξωραϊσμός της πλατειάς. Χρειάζεται να αναδείξουμε όλη αυτή την φυσική ομορφιά που τόσες χιλιάδες τουρίστες την επισκέπτονται.  Ακούει όμως κανείς;

Απαιτούμε τα αυτονόητα και μερίδιο στην ανάπτυξη. Απαιτούμε σεβασμό από το κράτος μας και  ίδια μεταχείριση.  Δεν είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας και δεν θέλουμε να μείνουμε ο φτωχός συγγενής.

14980560_10157672421950048_7500318990808912587_n

 

 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ