20.9 C
Paphos
Saturday, April 20, 2024

Τέλος στην εργατική διαφορά στο ΣΑΠΑ

Το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Πάφου (ΣΑΠΑ) ανακοίνωσε ότι τερματίζεται η εργατική διαφορά που είχε προκύψει μεταξύ του Εργατοϋπαλληλικού Προσωπικού του Συμβουλίου και της Διοίκησης. Το προσωπικό είχε παραπέμψει τη διαφορά ενώπιον του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και μετά από διαμεσολάβηση στις 2 Ιουνίου, “η Εργοδοτική Πλευρά έχει δικαιωθεί πλήρως”, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΣΑΠΑ.  

Τα θέματα που παραπέμφθηκαν, αναφέρεται στην ανακοίνωση, αφορούσαν (α) την αποζημίωση Υπερωριακής Εργασίας, (β) την καταβολή επιδόματος επιφυλακής, (γ) την καταβολή επιδόματος τηλεφώνου, (δ) την καταβολή οδοιπορικών, (ε) υποστελέγχωση και διαχείριση θεμάτων ασφάλειας και υγείας (στ) υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης των ετών 2010 – 2014 ως έχει.

Σύμφωνα με την απόφαση της διαμεσολάβησης, αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΑΠΑ, “η Διοίκηση του Οργανισμού πράττει ορθώς αφού ακολουθεί τη Νομοθεσία, τους Κανονισμούς, τη Συλλογική Σύμβαση και τις σχετικές Εγκυκλίους που ρυθμίζουν τα Θέματα α, β, και γ και συνεπώς οι θέσεις των Συντεχνιών και των Εργαζομένων δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές αφού κινούνται έξω από αυτά τα πλαίσια”.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Αναφορικά με το θέμα των οδοιπορικών και το θέμα της Συλλογικής Σύμβασης ζητήθηκαν περαιτέρω στοιχεία ή/και χρόνος περαιτέρω μελέτης και επιφυλάχθηκε η θέση της Διαμεσολάβησης.

Οι Συντεχνίες, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΑΠΑ, ενημέρωσαν ότι σε σχέση με τα θέματα υποστελέχωσης και ασφάλειας και υγείας “οι ενέργειες εκ μέρους της Διοίκησης και του Συμβουλίου που έλαβαν χώρα το τελευταίο διάστημα τους βρίσκουν ικανοποιημένους και δεν εγείρουν περαιτέρω θέμα συζήτησης”.

Πηγή: ΚΥΠΕ
Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ