23.9 C
Paphos
Thursday, May 2, 2024

Τέθηκαν χρονοδιαγράμματα για την κατασκευή γέφυρας στη νέα βιοτεχνική περιοχή στην Πάφο

Σε χθεσινή συνεδρία της Συντονιστικής Επιτροπής για την κατασκευή γέφυρας στη νέα βιοτεχνική περιοχή στην Πάφο τέθηκαν χρονοδιαγράμματα για την αποπεράτωση του έργου.



Στη σύσκεψη της Επιτροπής, στην οποία συμμετέχουν υπηρεσιακοί του Δήμου Πάφου και του Τμήματος Πολεοδομίας, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, λήφθηκε απόφαση να προκηρυχθούν προσφορές το Σεπτέμβρη και περί τα τέλη του χρόνου να ξεκινήσει το έργο που χρονολογείται εδώ και μία δεκαπενταετία.

Το έργο που αναμένεται με την ολοκλήρωση του να απεγκλωβίσει τη νέα βιοτεχνική περιοχή αλλά και να δώσει εναλλακτική σύνδεση της πόλης της Πάφου με την Γεροσκήπου αναμένεται να βοηθήσει τα μέγιστα τους βιοτέχνες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Σημειώνεται πως η βιοτεχνική περιοχή, που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της Πάφου, ουσιαστικά είναι απομονωμένη και δύσκολα προσβάσιμη. Στην περιοχή δραστηριοποιούνται 300 περίπου βιοτέχνες και μικροεπιχειρηματίες.

Βιοτέχνες που δραστηριοποιούνται στο χώρο ανέφεραν στο ΚΥΠΕ πως χρειάζεται σχεδιασμός για έργα υποδομής, έτσι ώστε να μπορέσει η βιοτεχνική περιοχή να λειτουργήσει σωστά και να γίνει προσβάσιμη. Ανέφεραν επίσης πως χρειάζονται στήριξη και βοήθεια για να μπορέσουν να λειτουργήσουν απρόσκοπτα, ιδιαίτερα σε αυτές τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, όπου οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν δεχθεί τα μεγαλύτερα πλήγματα.

Όσον αφορά το θέμα της κατασκευής του δρόμου που θα ενώνει τη βιοτεχνική περιοχή με τον αυτοκινητόδρομο, η Τοπική Αρχή παλαιότερα είχε αναφέρει πως λόγω οικονομικών προβλημάτων το έργο δεν συμπεριλήφθηκε στον προϋπολογισμό του 2016, ωστόσο αυτό συμπεριλήφθηκε στους προϋπολογισμούς του 2017.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ