18.9 C
Paphos
Thursday, March 28, 2024

Σύσκεψη ΕΤΑΠ Πάφου και Επαρχιακής Διοίκησης με θεμα το Δομημένο Περιβάλλον  και την Οπτική Ρύπανση   

Μέσα στα πλαίσια των προσπαθειών της Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου και των φορέων που την απαρτίζουν, για αναβάθμιση του δομημένου περιβάλλοντος και περιορισμό της οπτικής ρύπανσης , πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25/07/2018 συνάντηση στα γραφεία της Επαρχιακής Διοίκησης  Πάφου.

Παρόντες στην σύσκεψη η Έπαρχος Πάφου και άλλοι υπηρεσιακοί της Επαρχιακής Διοίκησης. Εκ μέρους της ΕΤΑΠ παρόντες ήταν ο Πρόεδρος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κοινοτήτων Πάφου καθώς και εκπρόσωπος του ΠΑΣΥΞΕ Πάφου .

Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το δομημένο περιβάλλον και την οπτική ρύπανση που προκαλείται από την αυθαίρετη τοποθέτηση παντός είδους διαφημιστικών πινακίδων και αυθαίρετων υποστατικών που υπάρχουν κυρίως κατά μήκος των δρόμων σε αρκετές κοινότητες  της επαρχίας Πάφου.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Η Έπαρχος Πάφου κα Μαίρη Λάμπρου ενημέρωσε στους παρευρισκόμενους για τις ενέργειες στις οποίες προβαίνει η Επαρχιακή Διοίκηση για την βελτίωση της παρούσας κατάστασης   και εξέφρασε την βούληση της για περεταίρω συνεργασία με την ΕΤΑΠ Πάφου για την επίλυση των εν λόγω προβλημάτων.

Ο Πρόεδρος της ΕΤΑΠ Πάφου, κος Γιώργος Μάης πληροφόρησε τους παρευρισκόμενους ότι όλες οι έρευνες και οι επισημάνσεις των τουριστικών εταίρων σχολιάζουν αρνητικά την υφιστάμενη κατάσταση και ζήτησε την άμεση λήψη μέτρων  ιδιαίτερα όσον αφορά την απομάκρυνση των παράνομων  κατασκευών/παραπηγμάτων και των διαφημιστικών πινακίδων καθώς και του ευπρεπισμού των τουριστικών περιοχών της επαρχίας .

Με το πέρας της συνάντησης οι δυο πλευρές συμφώνησαν όπως η Επαρχιακή Διοίκηση περιλαμβανομένου του Κλάδου Διαχείρισης Τ/Κ Περιουσιών και σε συνεργασία με τα Κοινοτικά Συμβούλια, εντείνει άμεσα τα πρακτικά μέτρα για την  απομάκρυνση των παράνομων και πρόχειρων κατασκευών καθώς και των μη αδειούχων   διαφημιστικών πινακίδων που είναι τοποθετημένες κατά μήκος του οδικού δικτύου της επαρχίας. Προτεραιότητα αποφασίστηκε, όπως δοθεί  στον ευπρεπισμό των τουριστικών περιοχών της επαρχίας Πάφου αλλά και της περιοχής  αεροδρομίου Πάφου και των παρακείμενων κοινοτήτων.

Ο Πρόεδρος της ΕΤΑΠ Πάφου,  κος Γιώργος Μάης καθώς και ο Πρόεδρος της Ένωσης Κοινοτήτων Πάφου κύριος Μιχάλης Νικάνδρου επιβεβαίωσαν την βούληση τους να σταθούν συμπαραστάτες στην όλη προσπάθεια με στόχο να τεθεί ένα τέλος στην απαράδεκτη κατάσταση που δεν τιμά καθόλου την επαρχία μας.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ