21.9 C
Paphos
Thursday, May 2, 2024

ΣΧ. ΕΦ. ΠΑΦΟΥ: Το 2019 η καλύτερη χρονιά των τελευταίων 30 ετών για τα σχολεία μας

Η νέα εκπαιδευτική χρονιά αλλά και η προηγούμενη χαρακτηρίζεται ως η καλύτερη των τελευταίων τριάντα ετών, από πλευράς κτιριολογικών εγκαταστάσεων, για τα εκπαιδευτήρια της  Πάφου, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Σχολικής Εφορείας Πάφου, Μιχάλη Χαραλάμπους.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Χαραλάμπους είπε πως το καλοκαίρι επιτεύχθηκε μια εξαιρετική δουλειά με την ολοκλήρωση των περιφράξεων, με τη συντήρηση όλων των σχολικών μονάδων, (μονώσεις, μπογιαντίσματα,κλαδέματα,κ.α.)  και με την τοποθέτηση φρουρών ασφαλείας στα τρία Λύκεια  αλλά και στην Τεχνική Σχολή Πάφου.

Τώρα, σημείωσε, η Σχολική Εφορεία Πάφου βρίσκεται στη διαδικασία επιπρόσθετης φρούρησης με συχνές περιπολίες από ιδιωτική εταιρεία φύλαξης με στόχο την μείωση των βανδαλισμών στα σχολεία της Πάφου.

Η ταχύτητα σκοτώνει

O κ. Χαραλάμπους είπε πως ο μόνος τρόπος για την εξάλειψη του προβλήματος των βανδαλισμών είναι οι περιπολίες, όπως επιτεύχθηκε και τους καλοκαιρινούς μήνες που τα εκπαιδευτήρια ήταν κλειστά.

Πρόσθεσε πως η Σχολική Εφορεία Πάφου, σε συνεργασία με τον Δήμο Πάφου, δεσμεύτηκαν ενώπιον του Υπουργού Παιδείας να αναλάβουν αποκλειστικά το έργο για την ανέγερση του νέου νηπιαγωγείου σε τ/κ τεμάχιο που τους παραχώρησε ο Δήμος, προσθέτοντας πως ήδη η τοπική αρχή προχώρησε στην διαδικασία των προσφορών .

Ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας εξέφρασε την ικανοποίηση του για την επίλυση του προβλήματος  που διαιωνιζόταν στην πόλη και Επαρχία Πάφου σε σχέση με την ανέγερση του Νικολαΐδείου Γυμνασίου, χάρη στην επιμονή του ιδίου αλλά και των μελών της Σχολικής Εφορείας, όπως είπε.

Έχουμε υλοποιήσει όλους τους στόχους και το μόνο που απομένει είναι η συντήρηση των σχολικών μονάδων ούτως ώστε να παρέχεται η ασφάλεια στους μαθητές, κατέληξε.

Στο μεταξύ σε τρία εκπαιδευτήρια της Πάφου που αντιμετώπισαν αρκετά προβλήματα αναφέρθηκε με δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ και  ο Ανδρέας Κεσούρης, Σχολικός Έφορος Πάφου και Επιθεωρητής του Υπουργείου Συγκοινωνών.  Πρόκειται για το  Νικολαΐδειο Γυμνάσιο, το 7ο Δημοτικό και το Πετρίδειο Νηπιαγωγείο.

Αναφερόμενος στο Πετρίδειο Νηπιαγωγείο, ο κ. Κεσούρης είπε πως στο εκπαιδευτήριο προέκυψαν προβλήματα από τις πλημμύρες, εξαιτίας των νερών που εισέρχονταν από τη βόρεια βοηθητικό είσοδο του κτιρίου. Το συγκεκριμένο έργο εντός του σχολείου, τόνισε, με τη βοήθεια των εργατοτεχνιτών της σχολικής εφορίας επιλύθηκε μερικώς με την δημιουργία και τοποθέτηση μεγάλης σχάρας στην είσοδο του σχολείου στη βόρεια πτέρυγα και τη δημιουργία μεγάλου οχετού που συνέβαλε στην διοχέτευση των όμβριων υδάτων που έρχονταν από την βροχή στην κοίλη του ποταμού στο πλάι.

Επεσήμανε πως η οριστική επίλυση επιτεύχθηκε με την κατασκευή μεγαλύτερου έργου από το  Συμβούλιο Αποχετεύσεως Πάφου, κόστους 40 χιλ. ευρώ. Όπως εξήγησε το νέο έργο έγινε στην βόρεια πτέρυγα του σχολείου προς τον δρόμο, με την διάνοιξη ενός μεγάλου φρεατίου  ανάμεσα του δρόμου λίγα μέτρα πιο πάνω. Αποτέλεσμα αυτού του έργου, σημείωσε, ήταν όπως  όλα τα νερά που έρχονταν   προς τα πάνω διοχετεύτηκαν με μεγάλους αγωγούς στην κοίτη του ποταμού.

Επίσης είπε πως στο σχολείο του Πετρίδειου Νηπιαγωγείο μετά την ανάπλασή της η αυλή παραδόθηκε πρόσφατα, ενώ στο εκπαιδευτήριο έγιναν και άλλες εργασίες όπως περιφράξεις, μπογιαντίσματα και κλαδέματα κόστους 50 χιλ. ευρώ.

Όσον αφορά το  Ζ’ Δημοτικό, ο κ. Κεσούρης είπε πως έγιναν αντιπλημμυρικά έργα στην αυλή του σχολείου αλλά και στην αίθουσα τέχνης με την τοποθέτηση πάγκων, νιπτήρων και βίντεο προβολής .

Όσον αφορά το Νικολαίδειο σχολείο, ο κ. Κεσούρης είπε πως επειδή το σχολείο  φιλοξενείται στο Β Λύκειο Πάφου δεν μπορούν να γίνουν καινούργια έργα. Παρά ταύτα τα βασικά έργα επιτεύχθηκαν, κατέληξε.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ