17.9 C
Paphos
Friday, May 3, 2024

Σχεδόν 100 μετανάστες αφίχθηκαν στον Πωμό

Νέο καράβανι αφίχθηκε στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας στον Πύργο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του SigmaLive, η πληροφορία έφθασε λίγο μετά τις 14.30 και αφορούσε εντοπισμό πλοιαρίου 3 με 4 ναυτικά μίλια ανοικτά της περιοχής της Αγίας Μαρίνας.

Άμεσα ενεργοποιήθηκαν οι Αρχές της Δημοκρατίας και στην περιοχή έσπευσε ελικόπτερο της Αστυνομίας και της Εθνικής Φρουράς. Στην περιοχή έσπευσε άμεσα και άκατος της Λιμενικής Αστυνομίας.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Άγνωστος παραμένει μέχρι στιγμής ο αριθμός των ατόμων που βρίσκονται εντός του πλοιαρίου. Οι μετανάστες βγήκαν στην ακτή προτού χρειαστεί η παρέμβαση των αρχών της Κ.Δ.

Στην περιοχή “Παράδεισος” στον Πωμό όπου αφίχθησαν, έσπευσε άμεσα η Αστυνομία και ήδη μεταφέρονται σε Νοσοκομείο.

Σε δηλώσεις του στο SigmaLive ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ Πάφου Μιχαλάκης Ιωάννου ανέφερε ότι ο αριθμός των μεταναστών παραμένει άγνωστος στο παρόν στάδιο. Προτεραιότητα είναι να διασφαλιστεί η υγεία τους. Στη συνέχεια θα ανακριθούν προκειμένου να διαφανεί η προέλευση και οι προθέσεις τους.

Ενεργοποιήθηκε ο Ναυκράτης

Το ΚΣΕΔ Λάρνακας έλαβε πληροφορία που αφορούσε σε μικρό αλιευτικό σκάφος με μεγάλο αριθμό ατόμων το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή Πόλης Χρυσοχούς προερχόμενο από ανατολικά βρισκόταν σε κίνδυνο λόγω θαλασσοταραχής.

Ως εκ τούτου, το ΚΣΕΔ ενεργοποίησε άμεσα το Εθνικό Ειδικό Σχέδιο Έρευνας και Διάσωσης «ΝΕΑΡΧΟΣ», αποστέλλοντας στην περιοχή σκάφος της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας. Το αλιευτικό σκάφος προσάραξε τελικώς στην ακτή «Νεά Δήμματα» πλησίον του χωριού Πωμός, χωρίς να απαιτηθεί η εκτέλεση επιχείρησης Διάσωσης.

Στο σκάφος επέβαιναν 91 συνολικά άτομα, εκ των οποίων 29 άντρες, 20 γυναίκες και 42 παιδιά.

Μετά την προσάραξη την ευθύνη της διαχείρισης έχει αναλάβει το Αρχηγείο Αστυνομίας ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες για τις ενέργειες αρμοδιότητας τους , όπως προβλέπεται από το Εθνικό Ειδικό Σχέδιο «ΝΑΥΚΡΑΤΗΣ» του Υπουργέιου Εσωτερικών, αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση του ΚΣΕΔ.

 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ