19.9 C
Paphos
Thursday, March 28, 2024

Συνεχίζεται η επανόρθωση των ζημιών από τις κακοτεχνίες του ΣΑΠΑ, αναφέρει ο Κοινοτάρχης Κισσόνεργας

Γραπτή ανακοίνωση του Προέδρου του Κοινοτικού Συμβουλίου Κισσόνεργας Γιώργου Στυλιανού αναφέρει ότι έχει υλοποιηθεί η αναβάθμιση του οδικού δικτύου σε δυο οδικές αρτηρίες που ενώνουν την οικιστική με την τουριστική περιοχή της κοινότητας με την πλήρη ανακατασκευή τους, ενώ παράλληλα έγινε αναβάθμιση σε άλλους δύο δρόμους, μέσα στην οικιστική περιοχή της κοινότητας, οι οποίοι έχριζαν άμεσης βελτίωσης λόγω της άσχημης κατάστασης τους.

Όπως αναφέρεται, η αναβάθμιση του οδικού δικτύου στην Κισσόνεργα γίνεται σύμφωνα με την πολιτική για τις ασφαλτοστρώσεις που έχει εκπονήσει και εφαρμόσει το Κοινοτικό Συμβούλιο τα τελευταία χρόνια με την οποία δίνεται προτεραιότητα σε δρόμους οι οποίοι είτε είναι σε παρά πολύ άσχημη κατάσταση ή έχουν πυκνή κυκλοφορία και χρησιμοποιούνται από πολλούς κάτοικους.

Σημειώνεται ότι το οδικό δίκτυο στην Κισσόνεργα έχει πληγεί από τις κακοτεχνίες του ΣΑΠΑ και τα τελευταία χρόνια έχουν δαπανηθεί πέραν των €600,000 για επιδιορθώσεις. Επίσης, προστίθεται στην ανακοίνωση ότι το Κ.Σ. Κισσόνεργας αξιώνει μέσω δικαστηρίου, αποζημιώσεις για τις κακοτεχνίες που έχουν γίνει από το ΣΑΠΑ, ύψους περίπου 2 εκατομμυρίων.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Κατά το 2019 το Κ.Σ. Κισσόνεργας έχει ασφαλτοστρώσει συνολικά περίπου 1,5 χιλιόμετρα του οδικού δικτύου.

Η χρηματοδότηση των ασφαλτοστρώσεων, προέρχεται, συνεχίζει η ανακοίνωση, από κονδύλι που η κοινότητα έχει εξασφαλίσει από κεφάλαια της Επαρχιακής Διοίκησης Πάφου καθώς επίσης και ίδια κεφάλαια του Κ.Σ. Κισσόνεργας.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ