17.9 C
Paphos
Saturday, April 27, 2024

Συναντήση Ομάδας πρωτοβουλίας των πολιτών με Δήμους Γεροσκήπου, Π. Χρυσοχούς και Κέντρο Μελετών ΑΚΤΗ

Η Ομάδα Πρωτοβουλία των πολιτών «100,000 trees in Paphos, εκπροσωπούμενη από μέλη της συντονιστικής και της επιστημονικής ομάδας, είχε συνάντηση τόσο με τον Δήμαρχο της Γεροσκήπου, Μιχάλη Παυλίδη, με τον Δήμαρχο Πόλης Χρυσοχούς Γιώτη Παπαχριστοφή, με άλλα συλλογικά όργανα των Δήμων καθώς και με εκπροσώπους του Κέντρου Μελετών ΑΚΤΗ.

Σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση, η συζήτηση με τον Δήμαρχο Γεροσκήπου, κινήθηκε σε γραμμές πλήρους συναντίληψης και συνεννόησης για τον σκοπό της πρωτοβουλίας και για το πώς αυτός θα μπορούσε να ενσωματωθεί στον σχεδιασμό της εκάστοτε τοπικής αρχής. Μέσα από τη συνάντηση αναδείχθηκε η κοινή πρόθεση των δύο μερών, τόσο για ανάληψη άμεσων δράσεων φύτευσης σε νέα και υφιστάμενα σημεία πρασίνου, όσο και για τον ολιστικό σχεδιασμό μιας μακρόπνοης παρέμβασης εντός των ορίων του Δήμου της Γεροσκήπου.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ο Δήμος Γεροσκήπου, με την εν λόγω συνάντηση καθίσταται επίσημα ο πρώτος Δήμος της Επαρχίας Πάφου που «αγκαλίαζει» έμπρακτα την πρωτοβουλία «100,000 trees in Paphos». Όπως αναφέρεται, το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί η πρώτη δεντροφύτευση, η οποία θα σηματοδοτεί ουσιαστικά και την έναρξη της υλοποίησης ενός ολοκληρωμένου πλάνου παρέμβασης στα όρια του Δήμου της Γεροσκήπου.

Επίσης σήμερα , ακολούθησαν άλλες δύο συναντήσεις της Ομάδας Πρωτοβουλίας των πολιτών «100,000 trees in Paphos με τον Δήμαρχο της Πόλεως Χρυσοχούς κ. Γιώτη Παπαχριστοφή και εκπροσώπους της Οργάνωσης ΑΚΤΗ, Ξένια Λοϊζίδου και Άννα Τσέλεπου.

Η συζήτηση με τον Δήμαρχο της Πόλεως Χρυσοχούς κ. Γιώτη Παπαχριστοφή δίνει συνέχεια στην πρόθεση αλλά και την πραγμάτωση της Πρωτοβουλίας «100,000 trees in Paphos» για συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, με σκοπό την άμεση και ουσιαστική εμπλοκή των Δήμων και Κοινοτήτων για την υλοποίηση του στόχου της φύτευσης των 100 χιλιάδων δέντρων στην επαρχία της Πάφου.

Ο Δήμος της Πόλεως Χρυσοχούς είχε εκ πρώτης θετική ανταπόκριση για συνεργασία, δεδομένης της ύπαρξης σωστού σχεδιασμού υλοποίησης αλλά και άμεσης εμπλοκής των πολιτών της περιοχής. Ως εκ τούτου στη πρώτη συνάντηση των δύο μερών τέθηκε το απαιτούμενο ενημερωτικό πλαίσιο ενώ παράλληλα συμφωνήθηκε η περαιτέρω επικοινωνία το επόμενο διάστημα τόσο για συνεργασία των επιμέρους τεχνικών ομάδων όσο και για την υλοποίηση συναντήσεων γνωριμίας και εμπλοκής των δημοτών της Πόλεως Χρυσοχούς.

Όσον αφορά την συνάντηση με το Κέντρο Μελετών και Έρευνας ΑΚΤΗ, εκπροσωπούμενο από τις κα Ξένια Λοϊζίδου και κα Άννα Τσέλεπου, είχε διαφορετική στόχευση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η πρωτοβουλία «100,000 trees in Paphos» έχοντας ως βασικό μέλημα την εκ βάθρων ευαισθητοποίηση της κοινωνίας των πολιτών σε περιβαλλοντικά ζητήματα μέσα από τις δεντροφυτεύσεις, δε θα μπορούσε να παραλείψει από τις δράσεις της τα σχολεία.

Ως εκ τούτου, ανταποκρινόμενοι στην ένθερμη πρόθεση της Οργάνωσης ΑΚΤΗ να συνεισφέρει στην προσπάθεια της ομάδας, συμφωνήθηκε να αξιοποιηθεί, μέσα από την αγαστή συνεργασία, η πολυετής εμπειρία και επαφή της οργάνωσης σε ένα τόσο ευαίσθητο πεδίο όπως αυτό των σχολικών μονάδων.

Η Ομάδα Πρωτοβουλία «100,000 trees in Paphos» επ’ ευκαιρίας εξέφρασε την ανάγκη να ευχαριστήσουν τους πολίτες της Επαρχίας Πάφου για την συνεχή υποστήριξη που εκδηλώνουν στη προσπάθεια της ομάδας τους και να τους ενημερώνουν ότι όλα τα μηνύματα, οι ιδέες και οι επισημάνσεις που λαμβάνουνε προστίθενται άμεσα ή έμμεσα στο πλάνο δράσης τους .

Υπενθυμίζει ακόμη ότι η προσπάθεια για τον ορθολογιστικό σχεδιασμό που πραγματοποιείται αυτή την περίοδο, σκοπό έχει την πλήρη ετοιμότητα των δράσεων κατά τις περιόδους που ενδείκνυνται οι δεντροφυτεύσεις, δηλαδή τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο, καταλήγει η ανακοίνωση.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ