21.9 C
Paphos
Thursday, March 28, 2024

Συνέντευξη Στέφανος Χρυσοστόμου- ΔΗΣΥ ΠΕΓΕΙΑΣ

 

Γιατί αποφάσισες να είσαι υποψήφιος;

 

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ένα από τα ερωτήματα, που συχνά καλούμαι να απαντήσω σε συναντήσεις μου με ψηφοφόρους, είναι γιατί αποφάσισα να υποβάλω την υποψηφιότητά μου για τη θέση του δημοτικού συμβούλου στο Δήμο Πέγειας . Ένα  από αυτά είναι η πίστη μου στον θεσμό και τον ρόλο της Τοπική Αυτοδιοίκησης σήμερα. Επίσης   πιστεύω ότι ειλικρινά μπορώ να προσφέρω στην πόλη μου και τους πολίτες της. Είμαι ενεργός πολίτης  και φιλοδοξώ να προσφέρω, έχω νέες ιδέες, εμπειρία  πιστεύω στην προοπτική της Πέγειας  και στη διεκδίκηση νέων ρόλων γι’ αυτή. Μεγάλωσα και ζω ως κομμάτι της τοπικής κοινωνίας .Γνωρίζω τα προβλήματα, μια που τα αντιμετωπίζω και εγώ όπως όλοι μας.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του ιδανικού Δημοτικού Συμβούλου κατά τη γνώμη σας;

 

Πιστεύω ακράδαντα ότι ο ρόλος του Δημοτικού Σύμβουλου σε ένα σύγχρονο Δήμο είναι να εξυπηρετεί το καλώς νοούμενο συμφέρον των Δημοτών, και όχι να συντηρεί ένα σύστημα αλληλεξάρτησης – δώσε μου ψήφο, σου δίνω πίσω ρουσφέτι – αλλά με το να προσπαθεί με όλες του τις δυνάμεις να βελτιώνει επί καθημερινής βάσεως το σύστημα γύρω από τον Δημότη, ούτως ώστε αυτός να μην χρειάζεται να «καταφύγει» στο ρουσφέτι για να εξυπηρετηθεί σωστά.

Ακούμε σήμερα τους πολίτες να έχουν διάφορα παράπονα με τα κόμματα. Διεκδικείτε εκλογή κάτω από ένα κομματικό συνδυασμό. Γιατί οι ψηφοφόροι να ψηφίσουν το δικό σας κόμμα;

 

Πιστεύω ότι το ψηφοδέλτιο του κόμματος με το οποίο κατέρχομαι διαθέτει αξιόλογα άτομα,  τα οποία μπορεί ο Δημότης της Πέγειας  να ψηφίσει.  Πέραν αυτού, στις δημοτικές εκλογές εκλέγονται τοπικοί άρχοντες και όχι αντιπρόσωποι του κοινοβουλίου ή κόμματα, συνεπώς τα κριτήρια επιλογής είναι εντελώς διαφορετικά, κάτι που  επηρεάζει την ψήφο των Δημοτών.

Ποια έργα υποδομής νομίζεις ότι χρειάζεται σήμερα η Πέγεια; Ποιες είναι οι δικές σας νέες προτάσεις;

 

Τα έργα υποδομής που χρειάζεται η Πέγεια είναι τα ακολούθα .

  • Διαπλάτυνση και αναβάθμιση της Λεωφόρου Μιχαλάκη Κυπριανού
  • Αναζωογόνηση Αναβάθμιση του πυρήνα της Πέγειας  , αναδείξη της Βρύσης των Πεγειώτισσων.
  • Εγκατάσταση σύγχρονου οδικού φωτισμού και κατασκευή πεζοδρομίων .
  • Κατασκευή του παραλιακού πεζόδρομου από το ξενοδοχείο Ασκός μέχρι τον Άγιο Γεώργιο.
  • Εκσυγχρονισμός των σταθμών Πυροσβεστικής και Αστυνομίας στο Δήμο μας.
  • Δημιουργία Κέντρου Εξυπηρέτησης του Πολίτη στην Πέγεια

Στη Πέγεια έχετε την ευτυχία να διαθέτετε μια πλούσια αρχαιολογική παράδοση. Ποιες προτάσεις θα μπορούσαν να αναδείξουν τη συγκυρία αυτή προς όφελος της πόλης σας;

 

Η ανάδειξη της πολιτιστικής και θρησκευτικής μας κληρονομιάς είναι πολύ σημαντική .  Πρέπει να γίνει χαρτογράφηση και προβολή των ιστορικών και φυσικών μνημείων του Δήμου και προώθηση τους σε συνεργασία με τον ΚΟΤ. Επίσης μπορεί να γίνει πρόγραμμα με ειδικές διαδρομές τόσο με λεωφορεία όσο και με πεζοπορία .

Την Τοπική Αυτοδιοίκηση που την θέλετε  να οδηγείται μέσα από την επικείμενη αναδιάρθρωσή της;

 

Η σημερινή μορφή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Κύπρο σίγουρα ήταν ένας χρήσιμος, δημοκρατικός και αποτελεσματικός θεσμός εξυπηρέτησης του πολίτη, σε μια άλλη εποχή, με λιγότερες υποχρεώσεις και λιγότερες απαιτήσεις. Σήμερα, που η Κύπρος αποτελεί μέλος της ενωμένης Ευρώπης, στην εποχή όπου κυριαρχεί η τεχνολογία, η γνώση, και ο πολίτης έχει αυξημένες προσδοκίες, ο υφιστάμενος θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όπως τον γνωρίζουμε, δεν μπορεί να διαδραματίσει τον αναπτυξιακό ρόλο που ο Κύπριος Ευρωπαίος πολίτης προσδοκά να έχει. Πιστεύω ότι με την επικείμενη αναδιάρθρωση θα έχουμε  πιο «νοικοκυρεμένη» Τοπική Αυτοδιοίκηση η οποία να δύναται να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σε όλους τους πολίτες.

Πως ονειρεύεστε την Πέγεια του αύριο;

Οραματίζομαι μια σύγχρονη,  καθαρή Πέγεια, και ευρωπαϊκή. Μια πόλη, όπου οι Δημότες θα αισθάνονται περήφανοι για την καταγωγή τους και ένα Δήμο πρότυπο και για τους υπόλοιπους Δήμους.

Γιατί κάποιος να ψηφίσει εσάς προσωπικά;

Έχω γνώσεις, εμπειρίες και κυρίως  όρεξη να εργαστώ με μεθοδικότητα και πλάνο για να δώσω νέα πνοή στα κοινωνικά δρώμενα, μακριά από προσωπικά συμφέροντα και κομματικές σκοπιμότητες. Πιστεύω στη καινοτομία και στο εκσυγχρονισμό και βάση αυτού  θα εργαστώ για την αναβάθμιση του δήμου μας.

 

 

 

 

 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ