20.9 C
Paphos
Saturday, April 20, 2024

Συνάντηση ΣΙΚΑΠ και Αστυνομίας ενόψει έναρξης τουριστικής περιόδου 

Συνάντηση με την Αστυνομία είχε αντιπροσωπεία του ΔΣ του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής Πάφου (ΣΙΚΑΠ), στο πλαίσιο της οποίας εξετάστηκαν διάφορα θέματα όπως ηχορύπανση, ένταση της μουσικής, ωράρια, αστυνόμευση κλπ.

Σημειώνεται πως τέτοιες συναντήσεις έχουν καθιερωθεί και πραγματοποιούνται κάθε χρόνο πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου, σύμφωνα με  ανακοίνωση.

Ο Πρόεδρος του ΣΙΚΑΠ Νεόφυτος Θρασυβούλου,όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ανέφερε πως  θα πρέπει να τηρηθεί η νομοθεσία αλλά να υπάρχει κάποια ελαστικότητα εκεί όπου δεν παρουσιάζεται πρόβλημα, ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα που οι μπυραρίες και τα νυχτερινά κέντρα παρουσιάζουν αυξημένη κίνηση.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Περιμένουν κι αυτοί οι επιχειρηματίες, είπε, να δουλέψουν τώρα που ξεκίνησε η τουριστική περίοδος η οποία  αναμένεται να είναι φέτος αυξημένη. Σε κάθε περίπτωση, πρόσθεσε, πρέπει όλα να γίνονται βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας.

Από την πλευρά της, η Αστυνομία, δια του βοηθού Αστυνομικού Διευθυντή Πάφου Νίκου Τσαππή, ανέφερε πως φέτος θα τηρήσει αυστηρά τη νομοθεσία. Εκεί όπου υπάρχει πρόβλημα γίνονται καταγγελίες και μετά από διασταύρωση των στοιχείων, τόνισε, θα παρεμβαίνουμε, θα καταγγέλλουμε και θα μαζεύουμε ηχεία.

Κάλεσε τον ΣΙΚΑΠ  να ενημερώσει τα μέλη του, ούτως ώστε να υπάρξει συμμόρφωση.

Δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση, είπε ο κ. Τσαππής, να καταγγέλλουμε κέντρα αναψυχής για οχληρία, ηχορύπανση και μη τήρηση ωραρίων.

Επιπρόσθετα ΣΙΚΑΠ και Αστυνομία Πάφου συμφώνησαν να συνεχίσουν την καλή συνεργασία που έχουν και μετά το Πάσχα να κάνουν περιοδεία στην Αγίου Αντωνίου όπου υπάρχουν καταγγελίες για ηχορύπανση, να δουν τους καταστηματάρχες από κοντά, να τους μεταφέρουν τους προβληματισμούς τους, για να κυλήσει ομαλά η φετινή τουριστική περίοδος.

Όπως αναφέρθηκε σε γενικές γραμμές πέρυσι δεν υπήρξαν προβλήματα και κάτι ανάλογο θέλουν η Αστυνομία και ο ΣΙΚΑΠ να γίνει και φέτος.

Στη συνεδρίαση από μέρος του ΣΙΚΑΠ πήραν μέρος ο Πρόεδρος Νεόφυτος Θρασυβούλου, ο διευθυντής Πέτρος Κεχριώτης και το μέλος Φίλιππος Γενεθλίου. Από την Αστυνομία έλαβαν μέρος οι δύο βοηθοί Αστυνομικοί Διευθυντές Νίκος Τσαπής και Κλείτος  Ερωτοκρίτου και ο υπεύθυνος του ΟΠΕ Αλέξης Αλεξίου  .

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ