19.9 C
Paphos
Thursday, March 28, 2024

Συμμετοχή του ΕΒΕ Πάφου στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα “Open Educational Resources for Arts and Crafts ”

 

Το ΕΒΕ Πάφου συμμετείχε στην τρίτη συνάντηση του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus + «OER-CRAFT», το οποίο πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλες στις 12 & 13 /10/2016, σε μία στρατηγική σύμπραξη μαζί με άλλους εταίρους από πέντε χώρες (Ιταλία, Ισπανία, Ρουμανία, Σλοβακία, Βέλγιο).


 

Η ταχύτητα σκοτώνει

Το OER-CRAFT στοχεύει στην βελτίωση των ικανοτήτων και των εκπαιδευτικών αναγκών των μικρών επιχειρήσεων σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση με σκοπό την διατήρηση της ανταγωνιστικότητα τους για την ενίσχυση της ανάπτυξης και της απασχόλησης.

Η ιδέα πίσω από το OER-CRAFT είναι να αναπτύξει μια πλατφόρμα Open Educational Resources (ανοιχτό και ευρέως διαθέσιμο περιεχόμενο εκπαίδευσης και ενοτήτων) που να στοχεύει στις πολύ μικρές και “χειροτεχνικού τύπου” επιχειρήσεις με σκοπό να προωθήσουν την είσοδο τους στην ενιαία αγορά και στις ευκαιρίες που προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση αυξάνοντας έτσι την ανταγωνιστικότητα τους. Η ιδέα είναι να προωθηθεί η ανάπτυξη και η απασχόληση αξιοποιώντας ανεκμετάλλευτες ευκαιρίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και προωθώντας την συμμετοχή στην ευρωπαϊκή ενιαία αγορά.

To EBE Πάφου ως εκπρόσωπος του επιχειρηματικού κόσμου της Πάφου θα συμβάλει με ιδέες και εισηγήσεις στην δημιουργία του εκπαιδευτικού αυτού υλικού για την αξιοποίηση από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Επίσης θα οργανώσει δυο εκπαιδευτικές ημερίδες στις οποίες θα γίνει ενημέρωση και καθοδήγηση  των συμμετεχόντων για την πλατφόρμα. Το πρόγραμμα θα είναι ανοικτό  για όλους  τους ενδιαφερομένους που ασχολούνται ή θέλουν να ασχοληθούν με χειροτεχνικού τύπου επιχειρήσεις.

Επιπρόσθετα το πρόγραμμα έχει ως στόχο την προώθηση της έξυπνης και βιώσιμης ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2020.

Το Επιμελητήριο εκπροσώπησαν οι κυρίες Νατάσα Δημητρίου, Βοηθός Λειτουργός Α’ και Άννα Σακκά, Έκτακτος συνεργάτης.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ