20.9 C
Paphos
Saturday, April 20, 2024

Συμμετοχή του ΕΒΕ Πάφου στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα “Open Educational Resources for Arts and Crafts – CRAFT”

Το ΕΒΕ Πάφου συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus + «OER-CRAFT» σε μία στρατηγική σύμπραξη μαζί με πέντε άλλες χώρες από Ιταλία, Ισπανία, Ρουμανία, Σλοβακία και Βέλγιο.

Το έργο “Open Educational Resources for Arts and Crafts – CRAFT” αποσκοπεί στην βελτίωση των ικανοτήτων μικρομεσαίων επιχειρήσεων στον τομέα των τεχνών και της χειροτεχνίας.

Σκοπεύει στην ανάπτυξη της κατάρτισης των εργαζομένων στον συγκεκριμένο τομέα σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) με σκοπό να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων τους. Επομένως το έργο αυτό θα βοηθήσει στην ενίσχυση και ανάπτυξη της απασχόλησης, και αφορά συγκεκριμένες στρατηγικές της ΕΕ για την προώθηση της έξυπνης και βιώσιμης ανάπτυξης της ΕΕ μέχρι το 2020.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Η ιδέα πίσω από το πρόγραμμα CRAFT είναι να αναπτυχθούν διαδικτυακά εργαλεία που να απευθύνονται σε πολύ μικρές επιχειρήσεις και βιοτεχνίες χειροτεχνίας. Το έργο θα προωθήσει την ανάπτυξη και την απασχόληση μέσω της εκμετάλλευσης των ευκαιριών της ΕΕ και την προώθηση της συμμετοχής των ΜμΕ στην ενιαία αγορά της ΕΕ. Το έργο CRAFT αντιμετωπίζει αυτές τις ειδικές ανάγκες και προτεραιότητες, όπως προσδιορίζονται από τις εν λόγω πολιτικές της ΕΕ.

To EBE Πάφου ως εκπρόσωπος του επιχειρηματικού κόσμου της Πάφου θα συμβάλει με ιδέες και εισηγήσεις στην δημιουργία του εκπαιδευτικού αυτού υλικού. Επίσης θα οργανώσει εκπαιδευτικές ημερίδες και θα συμβάλει στην διάδοση του έργου.

 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ