21.9 C
Paphos
Thursday, March 28, 2024

Συγχωνεύονται «Πάφος 2017» και Pafos Aphrodite Festival υπό τη σκεπή ενιαίου πολιτιστικού φορέα 

Ο Οργανισμός Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης «Πάφος 2017» και η εταιρεία Pafos Aphrodite Festival συγχωνεύονται και μπαίνουν υπό τη σκεπή του Ιδρύματος Πολιτισμού Πάφου ανακοίνωσε σήμερα από τη Λευκωσία, ο Δήμαρχος Πάφου και Πρόεδρος της εταιρείας Pafos Aphrodite Festival, Φαίδωνας Φαίδωνος, στο πλαίσιο διάσκεψης Τύπου για την 20η διοργάνωση του φεστιβάλ όπερας Μεσαιωνικό Κάστρο Πάφου.

Όπως είπε ο κ. Φαίδωνος, το ίδρυμα αυτό, θα έχει το δικό του Διοικητικό Συμβούλιο, εντελώς ανεξάρτητο, θα αποτελείται από επτά ή εννέα μέλη, τρία από τα οποία ίσως να προέρχονται από τον Δήμο Πάφου, θα έχει όμως δικό του Καλλιτεχνικό Διευθυντή, δικό του Οικονομικό Διευθυντή και δικό του οίκημα με το οποίο θα το προικοδοτήσει ο δήμος.

Επίσης, ο Δήμος Πάφου θα του παρέχει το απαιτούμενο γραμματειακό και υποστηρικτικό προσωπικό και σταθερή χορηγία.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Το πολιτιστικό αυτό ίδρυμα, είπε ο κ. Φαίδωνος, θα έχει αυτοτέλεια, ανεξαρτησία και την ίδια ώρα θα έχει τη διαχείριση όλων των υποδομών της πόλης όπως είναι το Μαρκίδειο Θέατρο, το Αττικόν Θέατρο, η Αίθουσα Παλιάς Ηλεκτρικής, το Χάνι, η Αίθουσα Εν Πλω, Πινακοθήκη.

Επεξηγώντας τα διαδικαστικά, είπε ότι επιστρέφουν στον Δήμο Πάφου όλες οι μετοχές του οργανισμού «Πάφος 2017» που δεν κατείχε ο δήμος, δηλαδή το 33% μια διαδικασία που τώρα βρίσκεται στο στάδιο της γραφειοκρατίας.

Όπως είπε ο Δήμαρχος Πάφου, «μετά την επιστροφή των μετοχών θα επιχειρηθεί, ο οργανισμός ‘Pafos Aphrodite Festival’ μαζί με τον οργανισμό ‘Πάφος 2017’ να συγχωνευθούν και αφού γίνουν ένα να μπουν κάτω από τη σκεπή ενός Ιδρύματος Πολιτισμού Πάφου».

Πρόσθεσε ότι με αυτό τον τρόπο θα δοθεί στο ίδρυμα η δυνατότητα να βγαίνει και εκτός δημοτικών ορίων Πάφου διότι δεν μπορείς να περιορίσεις τον πολιτισμό σε γεωγραφικά πλαίσια.

«Εκδηλώσεις πρέπει να υπάρχει δυνατότητα να πραγματοποιούνται και στην Γεροσκήπου και στο Ιερό της Αφροδίτης στα Κούκλια, άρα θα κάνουμε ένα ίδρυμα και αυτή τη στιγμή επεξεργάζονται τα της σύστασής του δικηγόροι για τη νομική πτυχή του», είπε ο Δήμαρχος Πάφου.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ