19.9 C
Paphos
Thursday, May 2, 2024

Συγκινητικές στιγμές! Το “ Buyuk han” έντυσε η ομάδα Ε/κ και Τ/κ Peace 2 Peace

Συγκινητικές στιγμές έζησαν χθες Ελληνοκύπριες και Τουρκοκύπριες στην συνάντηση τους στο  “Βuyuk han” στο πλαίσιο ενός αγώνα για την επανένωση της πατρίδας μας.


Την 3η  εγκατάσταση εξωτερικού χώρου με σμυλί πραγματοποίησε η ομάδα  Peace 2 Peace, σύμφωνα με την Άννα Τσιέλεπου εκ των διοργανωτών.

Πρόκειται, είπε στο ΚΥΠΕ η κ. Τσιέλεπου, για μια δράση όπου Ελληνοκύπριες και Τουρκοκύπριες ντύνουν στο εργόχειρο την δικοινοτική πρωτοβουλία.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Είναι συνέχισε,  ένα πρόγραμμα του Πάφος 2017 που αποσκοπεί στην ανάπτυξη δράσεων δικοινοτικού χαρακτήρα ενώ το πρόγραμμα –όπως ανέφερε- επικεντρώνεται στην συνοικία Μουττάλου αλλά εξαπλώθηκε σε όλη την Πάφο και τις κατεχόμενες περιοχές.

Σε χώρους είπε ενδεικτικά, “είτε ελληνοκυπριακούς, είτε τουρκοκυπριακούς που έχουν ένα κοινό σημείο”.

Όπως ανέφερε η κ. Τσιέλεπου μια από τις δράσεις που αναπτύσσονται από την συγκεκριμένη ομάδα έχει τίτλο Piece 2 Piece το οποίο παραπέμπει σε δικοινοτική πρωτοβουλία για την ειρήνη.

Μετά που Ελληνοκύπριες  έντυσαν την άγκυρα στην Πάφο με την κάθοδο Τουρκοκυπρίων γυναικών, ακολούθησε η δεύτερη δράση με το στόλισμα – ντύσιμο του δένδρου της ειρήνης μιας εκατοντάχρονης ελιάς στο Πάρκο των Ηλία και Αυγούστα  Μαλιώτη που βρίσκεται επί της Γλάδστωνος και μπροστά από την Δημοτική Πινακοθήκη.

Ακολούθως, είπε η κ. Τσιέλεπου, προσκληθήκαμε από αντίστοιχη ομάδα Τουρκοκυπρίων γυναικών για το ντύσιμο στο Χάνι Buyuk han  στην τουρκοκρατούμενη Λευκωσία

Η εκδήλωση διοργανώθηκε χθες 11:00 το πρωί.

Φθάσαμε, είπε η κ. Άννα Τσιέλεπου, “περνώντας από το οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας είκοσι γυναίκες από διάφορες πόλεις, κυρίως από την Πάφο και η υποδοχή μας ήταν πολύ θερμή με παραδοσιακά γλυκά, ζεστό καφέ όπου μας προσφέρθηκε”.

Πρόσθεσε δε, πως η πρωτοτυπία αυτής της δράσης έγκειται στο γεγονός ότι υλοποιείται με κομμάτια που φτιάχνονται με σμιλί από Ελληνοκύπριες και Τουρκοκύπριες.

Δύο χιλιάδες κομμάτια από σμυλί συγκεντρώθηκαν στην διάρκεια είκοσι ημερών ακολούθως ενώθηκαν  από τις  Τουρκοκύπριες και στην συνέχεια οι χώροι καλύφθηκαν με την συμβολή των Ελληνοκυπρίων.

Περιγράφοντας τα συναισθήματα της η κ. Άννα Τσιέλεπου ανέφερε πως ένιωσε πολύ όμορφα αφού –όπως είπε – πρόκειται για μια συμβολική πράξη όπου γυναίκες με πολύ αγάπη συνεργάστηκαν και έδωσαν υπόσχεση για μια νέα δράση στην προσφυγική συνοικία Μουττάλου είτε σε διάφορα άλλα σημεία της πόλης.

Η κ.Τσιέλεπου ανέφερε θα διοργανωθούν άλλες τρεις προγραμματισμένες δράσεις κάτω από την αιγίδα του Πάφος 2017 και πολλές άλλες μικρότερες της ομάδας Piece 2 Piece.

Η εκδήλωση προβλήθηκε από τα τουρκοκυπριακά μέσα επικοινωνίας.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με την κ. Τσιέλεπου η ομάδα Peace 2 Peace με την  συνεργασία των μελών της και την όλη δημιουργική διαδικασία προάγει την αλληλοκατανόηση και την φιλία.

Πηγή: ΚΥΠΕ
Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ