29.9 C
Paphos
Thursday, April 25, 2024

Στους -4 βαθμούς ο υδράργυρος απόψε

Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, 9 έως 11 στα παράλια και –4 στη Χιονίστρα.

Ψυχρές αέριες μάζες επηρεάζουν την περιοχή.

Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος και ψυχρός. Στα ορεινά και τοπικά στα ημιορεινά θα σχηματιστεί παγετός. Οι άνεμοι εξασθενούν σημαντικά. Συγκεκριμένα, θα πνέουν από τα βόρεια-βορειοδυτικά αρχικά 3 έως 4 μποφόρ αλλά σύντομα εξασθενούν στα 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, 9 έως 11 στα παράλια και –4 στη Χιονίστρα.

Αύριο Τετάρτη ο καιρός θα είναι παντού ηλιόλουστος, εκτός από τα ορεινά όπου θα παρατηρούνται λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί έως νοτιοδυτικοί, αρχικά 1-3 αλλά σύντομα θα ενισχυθούν στα 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, 17 έως 19 στα παράλια και 2 στη Χιονίστρα.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Την Πέμπτη και Παρασκευή, αναμένεται κυρίως αίθριος καιρός με λίγες παροδικές νεφώσεις στα ορεινά τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή και παραμένει γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή άνοδο και θα κυμαίνεται κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Το Σαββατοκύριακο, παροδικά αυξημένες νεφώσεις δεν αποκλείεται να δώσουν τοπικές βροχές, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή και παραμένει κοντά στα επίπεδα της Πέμπτης-Παρασκευής.

Αύριο βράδυ ο καιρός θα είναι αίθριος και ψυχρός. Στα ορεινά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός. Οι άνεμοι εξασθενούν. Το βαρομετρικό χαμηλό που μας επηρέασε τις τελευταίες 2 ημέρες, έδωσε παγκύπριες βροχές αλλά με πολύ μεγάλο βροχομετρικό εύρος. Οι πιο πολλές βροχές σημειώθηκαν στο δυτικό μισό του νησιού -όπως αναμενόταν- και λιγότερες στο ανατολικό μισό.

Σύμφωνα με το Τμήμα Μετεωρολογίας, η βροχόπτωση, από το 46% που βρισκόταν πριν μας επηρεάσει αυτό το σύστημα, έφτασε το 70%. Οι 5 υψηλότερες καταγραφές βροχόπτωσης από μετρητές της υπηρεσίας είναι: Πόλη Χρυσοχούς 41 χιλιοστά βροχής, Φράγμα Ασπρόκρεμου 35.7 χιλιοστά, Ακρωτήρι 33.2 χιλιοστά, Λυσός 29.7 χιλιοστά και Μαυροκόλυμπος 29.1 χιλιοστά.

Πηγή: kitasweather.com

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ