21.9 C
Paphos
Friday, March 29, 2024

Νέο ΣΚΑΝΔΑΛΟ στην Πάφο! Άκουσον – άκουσον… Ταβερνιάρης δεν βάζει κρέας σε Μεζέ…

Όη ρε ήντα μεζές…

 

Στη Κύπρο του 2016 που το κρέας δεν λείπει από κανένα σχεδόν τραπέζι, που στις ταβέρνες οι πιατέλες με τα σουβλάκια, σιεφταλιές και παϊδάκια πάνε «τρουλλωτές» στα τραπέζια,  υπάρχει μια άλλη πτυχή του παραδοσιακού μεζέ. Ο ταβερνιάρης Πέτρος Μαύρος, ιδιόκτητης και σεφ της Ταβέρνας «Λέγκω», μετά από παρότρυνση της χορτοφάγου (vegan) κόρης του Ελένης φτιάχνει παράλληλα με τον διαφορετικό του Κρεατομεζέ μια εναλλακτική πρόταση.  100% χορτοφαγικός μεζές για χορτοφάγους (vegetarian) , και για βεγκανιστές (vegans).

Η ταχύτητα σκοτώνει

Με υλικά από την Κυπριακή ύπαιθρο η ταβέρνα «Λέγκω» προσφέρει  για εκείνους που θέλουν να βγουν και να διασκεδάσουν αλλά να μην φάνε κρέας συνταγές παλιές και νέες που δεν ξεφεύγουν από την μεσογειακή μας παράδοση. Κολοκυθοκεφτέδες που αντί με αυγό δένονται με ταχίνι και σερβίρονται με σκορδαλιά,  Γιαλατζί ντολμάδες, Φάβα και Μελιντζανοσαλάτα, Ρεβίθια με σπανάκι, Γίγαντες με ή χωρίς φέτα,  Μελιτζάνες γιαχνί με κύμινο και θυμάρι και άλλα πιάτα που στη ολότητα τους περικλείουν την Ελληνική και Μεσογειακή χορτοφαγική μας κουζίνα.

Αν λοιπόν κάποια ή κάποιος από την παρέα δεν τρώει κρέας δεν θα νιώθει πλέον στο περιθώριο του τραπεζιού αλλά στο επίκεντρο, δεν θα είναι ποια ο παράξενος ή η παράξενη, στη «Λεγκώ» στη Πάφο  οι χορτοφάγοι έχουν βρει τον χώρο τους.

www.lengotavern.com

www.facebook.com/lengotavern/

 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ