21.9 C
Paphos
Thursday, March 28, 2024

Στην αντίπερα όχθη

ΠΕΤΡΟΣ ΜΑΥΡΟΣ
του Πέτρου Μαύρου

Αγαπητοί Φίλοι,

Είναι για μένα λίγο άβολο να σας γραφώ αυτό το μήνυμα,  αλλά ο χρόνος δεν μου επιτρέπει να περάσω να σας δω ένα ένα, να σας σφίξω το χέρι και να σας δω στα μάτια και να σας ανακοινώσω ότι στις επόμενες Δημοτικές Εκλογές θα έχετε επί τέλους τη επιλογή να ψηφίσετε άτομα που ενδιαφέρονται πραγματικά για την ποιότητα ζωής στη Πάφο κι όχι την ποσότητα των ευρώ στη τσέπη τους.

Αυτά τα άτομα θα βρίσκονται στο ψηφοδέλτιο του Κινήματος Οικολόγων και μαζί τους θα είμαι κι εγώ. Νομίζω είναι περιττό να μπω στη διαδικασία να σας υποσχεθώ τα αυτονόητα. Κρίνω ότι το πολιτικό σκηνικό στη Πάφο είναι ξεκάθαρο, από τη μια στέκεται όσο ακόμα μπορεί, το κατεστημένο των κομμάτων με πρώτο σκοπό το «κόμμα τζαι τα μάθκια σας» κι αυτό ισχύει σε όλα τα κόμματα, και στην άλλη όχθη στεκόμαστε εμείς οι δήθεν περιθωριακοί, οι δήθεν τρελοί που ακόμα πιστεύουμε στο άνθρωπο,  στο περιβάλλον, στη ποιότητα της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ μας ζωής, που παλεύουμε για ένα κομμάτι ξερό ψωμί, εμείς που φωνάζαμε από τόσο δα παιδάκια ότι η πόλη ανήκει στους πολίτες κι όχι στο μπετόν και τα γυάλινα πολυώροφα κτήρια, σημάδια της ούτω καλούμενης προόδου μας. Εμείς που θέλουμε τη θάλασσα γεμάτη αχινούς και τα δάση γεμάτα δέντρα και ζώα, εμείς οι κουζουλοί που λέει κι ο ποιητής χρειαζόμαστε για να γίνει η Πάφος «αθάνατη».

Η ταχύτητα σκοτώνει

Σε αυτή τη όχθη σας θέλουμε κι εσάς για να κτίσουμε μαζί μια πόλη που να σφύζει από ζωή κι όχι να σφίγγεται στη ζωή, μια πόλη που να μεγαλώνει και να ωριμάζει μαζί μας κι όχι να γερνά, μια πόλη ώριμη να τη παραδώσουμε στα παιδιά και τα εγγόνια μας που εκτός από τον οίκο μας να κληρονομήσουν και ένα οικοσύστημα που να τους επιτρέπει να ζήσουν άνετα και πάνω απ όλα με υγεία τόσο σωματική όσο και πνευματική.

Η υποψηφιότητα των Οικολόγων στη Πάφο θέλει να δώσει άλλο αέρα στο Δημοτικό Συμβούλιο, θέλει να φέρει την άνοιξη στη πολιτική ζωή της πόλης μας, θέλουμε ο Δήμος αντί να είναι δήμος Πάφου να γίνει Δήμος Παφίων. Θέλουμε να δώσουμε ιδέες και λύσεις σε προβλήματα στη κάθε γειτονιά, να φέρουμε τη διαφάνεια στη επιφάνεια όχι όπως μέχρι σήμερα που ήταν στη αφάνεια, θέλουμε με τη οικολογική μας δράση να στηρίξουμε την Δημοτική Μηχανή εκεί που πρέπει και να μπούμε τροχοπέδη  εκεί που κινδυνεύει το ευ ζην του κάθε ενός από εμάς.

Θέλουμε να δώσουμε στα μικρά παιδιά χώρους μακριά από τις κονσόλες και τα τάμπλετς,  χώρους για τα κατοικίδια στη πόλη, παραλίες και κοινόχρηστους χώρους προσβάσημους στους ανάπηρους και άτομα με κινητικά προβλήματα. Θέλουμε να καλλιεργήσουμε στο Δήμο την κουλτούρα της αειφόρου ανάπτυξης και όχι της αδιάφορου για τον κόσμο ανάπτυξης, θέλουμε να είμαστε μια πόλη υπόδειγμα σε όλη την Ευρώπη γιατί πιστεύουμε ακράδαντα ότι μπορούμε να είμαστε, θέλουμε να ακούσουμε το κάθε νόμιμο αίτημα κάθε πολίτη και να αναπτύξουμε το αίσθημα αυτοσεβασμού και αυτοπεποίθησης και ότι η Πάφος δεν είναι ο ξεχασμένος φτωχός συγγενής.

Δίνουμε μια εκλογική μάχη άνιση, με πενιχρά οικονομικά μέσα γιατί δεν μας στηρίζει κανένας οικονομικός μεγιστάνας και μηχανισμός, δίνουμε μια μάχη όμως τίμια, μια μάχη Σπαρτιάτικη με λάβαρο την αλήθεια, την καθαρότητα, την ανιδιοτέλεια, και την πραγματική αγάπη για την πόλη μας. Ζητούμε την ψήφο σας με το χέρι σφικτό και με τα μάτια μας καρφωμένα στα μάτια σας, ζητούμε τη ψήφο σας με μια μόνο υπόσχεση, ότι θα δώσουμε τον καλύτερο αλλά κι αν χρειαστεί τον «χειρότερο» μας εαυτό για να ζούμε σε μια Πάφο που όλοι θέλουμε, μια Πάφο επί τέλους για τους πολλούς κι όχι για τους λίγους.

Σας ευχαριστώ πολύ για την εμπιστοσύνη σας.

 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ