21.9 C
Paphos
Wednesday, April 17, 2024

Στην Πάφο το Ευρωπαικό Εκπαιδευτικό Συνέδριο στην Πάφο ERASMUS – ERACON 2019 

Με τη στήριξη του Δήμου Πάφου και τη συμμετοχή 300 και πλέον φοιτητών και εκπαιδευτικών από όλη την Ευρώπη, πραγματοποιείται  από τη 1η έως τις 5 Μαΐου στην Πάφο το 15οετήσιο Συνέδριο Erasmus – ERACON 2019.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δ. Πάφου , η  Τελετή έναρξης του Συνεδρίου, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Εκπαίδευση, τον Πολιτισμό, την Νεολαία και τον Αθλητισμό Tibor Navracsics, θα  πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 2 Μαΐου και ώρα 6.00 μ.μ.. Σε εθνικό επίπεδο το συνέδριο τελεί  υπό την αιγίδα του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Χαμπιαούρη και του Δημάρχου Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος.

Στο Συνέδριο θα εκπροσωπηθούν πολλά Ευρωπαϊκά -αλλά και εκτός Ευρώπης- Πανεπιστήμια, Οργανισμοί και Επιχειρήσεις, ενώ την Παρασκευή 3 Μαΐου θα λειτουργήσει από τις 4.20 μ.μ. έως τις 7.00 μ.μ. στον ίδιο χώρο η Εκπαιδευτική Έκθεση  CAREER-EU.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Στο πλαίσιο των εργαστηρίων του Συνεδρίου, οι συμμετέχοντες θα ανταλλάξουν ιδέες και εμπειρίες σε μια προσπάθεια να αναπτύξουν περισσότερο τη συνεργασία μεταξύ των Πανεπιστημίων ή Ιδρυμάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και της αγοράς εργασίας.

Απώτερος στόχος του Συνεδρίου είναι, όπως αναφέρεται,  η ανάπτυξη της ποιότητας των προγραμμάτων  κινητικότητας σπουδών συμπεριλαμβανομένων των τοποθετήσεων και εκπαιδεύσεων σε χώρους εργασίας και των ευκαιριών για εργοδότηση των φοιτητών.

Το πρόγραμμα και οι δραστηριότητες του Συνεδρίου περιλαμβάνουν παρουσιάσεις, συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης,  Έκθεση των Πανεπιστημίων για ανταλλαγές φοιτητών,  Έκθεση για ενημέρωση για σπουδές, συναντήσεις μεταξύ πανεπιστημίων και άλλα, καταλήγει η ανακοίνωση.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ