22.4 C
Paphos
Wednesday, April 24, 2024

Στην Κρήτη για σειρά επαφών η Αναπτυξιακή Εταιρεία Πάφου

Η Αναπτυξιακή Εταιρεία Πάφου Αφροδίτη, στην οποία συμμετέχει ως μέλος του ΔΣ, ο Πρόεδρος του ΔΣ του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου, προσκλήθηκε από την αντίστοιχη Αναπτυξιακή Εταιρεία Ηρακλείου με την οποία έγιναν επαφές αναφορικά με την προώθηση από κοινού ευρωπαϊκών θεμάτων και ειδικά ευρωπαϊκών προγραμμάτων .


Μιλώντας στο ΚΥΠΕ από την Κρήτη ο πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου Ανδρέας Δημητριάδης ανέφερε πως στο πλαίσιο των συναντήσεων αντηλλάγησαν απόψεις, εμπειρίες και τεχνογνωσίες για το πώς μπορεί να αναπτυχθεί καλύτερη συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών με στόχο την εξασφάλιση περισσοτέρων κονδυλίων από την Ευρώπη.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ο κ.Δημητριάδης ανέφερε πως στο πλαίσιο της επίσκεψης στην Κρήτη, έγιναν συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη ,με τον Δήμαρχο Ηρακλείου, με τον πρόεδρο Μανώλη Αλιφιεράκη και τα μέλη του ΔΣ του ΕΒΕ Ηρακλείου .

Στόχος μας είπε,” η συνεργασία των δύο περιοχών προσθέτοντας πως “μπαίνοντας σε λεπτομέρειες είδαμε ότι υπάρχουν δυνατότητες συνεργασίας όσον αφορά τον αγροτικό τομέα, δηλαδή η Κύπρος καταναλώνει γεωργικά προϊόντα πολύ περισσότερα από ό,τι παράγει, επομένως η δυνατότητα εισαγωγής κρητικών προϊόντων υπάρχει”.

Ο κ. Δημητριάδης ανέφερε ότι η Κρήτη δέχεται περίπου 6,5 εκατομμύρια τουρίστες το χρόνο και έχει εισοδήματα περίπου 3,5 δισεκατομμύρια ενώ από την πλευρά της η Κύπρος δέχεται 2,5 εκατομμύρια τουρίστες αλλά περίπου έχει τα ίδια εισοδήματα που έχει η Κρήτη.

Επομένως, συνέχισε ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου, από πλευράς τουριστικών εμπειριών φαίνεται ότι η Κύπρος είναι πιο στοχευμένη στον ποιοτικό τουρισμό, προσθέτοντας ωστόσο πως και η Κρήτη λαμβάνει μέτρα ώστε να βελτιώσει την ποιότητα του τουρισμού που προσελκύει .

Ήδη, ανέφερε ο κ. Δημητριάδης, ύστερα από ενημέρωση της οποίας έτυχε από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, περίπου 5 χιλιάδες κλίνες πολυτελών ξενοδοχείων πέντε αστέρων βρίσκονται αυτή τη στιγμή υπό ανέγερση και καθώς φαίνεται θα ολοκληρωθούν τα επόμενα δύο με τρία χρόνια.

Ανταλλάξαμε αρκετές άλλες ιδέες για κοινές προσπάθειες και θα προσπαθήσουμε να αξιοποιήσουμε τις εμπειρίες και την τεχνογνωσία που έχει η κάθε μια πλευρά στον τομέα της δραστηριότητας της, κατέληξε ο κ. Δημητριάδης.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ