16.9 C
Paphos
Saturday, April 20, 2024

Στη Θεσσαλονίκη η ΕΤΑΠ Πάφου  για την έναρξη του Έργου πολιτιστικού τουρισμού CHRISTA

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Πάφου(ΕΤΑΠ ΠΑΦΟΥ) συμμετέχει ως Επικεφαλής εταίρος στο νέο έργο πολιτιστικού τουρισμού CHRISTA – Culture and Heritage for Responsible, Innovative and Sustainable Tourism Actions (Πολιτισμός και Κληρονομιά για Δράσεις Υπεύθυνου, Καινοτόμου και Βιώσιμου Τουρισμού), στο πρόγραμμα διαπεριφερειακής συνεργασίας Interreg Europe της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Άλλοi εταίροι είναι το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πολιτιστικού Τουρισμού (European Cultural Tourism Network – ECTN), που εδρεύει στις Βρυξέλλες και  στο οποίο η ΕΤΑΠ Πάφου συμμετέχει ως μέλος από το 2012 και εκπροσωπείται στο ΔΣ από το 2014,  η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η Περιφέρεια Βένετο – Ιταλία, η Περιφέρεια Βάστρα Γιόταλαντ – Σουηδία, η Επαρχία Γρανάδα – Ισπανία, ο Τουριστικός Σύνδεσμος Βίντζεμε – Λετονία, η Ένωση Δήμων Άβε Γκιμαράες – Πορτογαλία, ο Τουριστικός Σύνδεσμος Επαρχίας Σίμπιου – Ρουμανία και ο Δήμος Μπουργκάς – Βουλγαρία.

Μέσα από την συνάντηση των εταίρων που θα διεξαχθεί από τις 23-25 Μαΐου στην Θεσσαλονίκη οι εταίροι θα έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν αλλά και να παρουσιάσουν τις επιθυμητές δράσεις τους  για να γίνει έτσι και ο σχετικός προγραμματισμός εργασιών  των επόμενων μηνών.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Το νέο έργο αποτελεί συνέχεια του έργου πολιτιστικού τουρισμού CHARTS που υλοποιήθηκε την περίοδο 2012-2014. Ο προϋπολογισμός του νέου έργου CHRISTA είναι 1,8 εκατομμύρια Ευρώ και η συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) ανέρχεται σε 1,53 εκατομμύριο Ευρώ (85%), για τη περίοδο Απρίλιος 2016 – Μάρτιος 2020.

Το έργο θα υποστηριχθεί επιστημονικά από τέσσερα Πανεπιστήμια: το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας – Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης – Εργαστήριο Τουριστικού Σχεδιασμού, Πολιτικής και Έρευνας, καθώς και τα Πανεπιστήμια Βαρκελώνης – Ισπανία, Βαρσοβίας – Πολωνία και Ριέκα – Κροατία, όλα συνεργαζόμενα μέλη του ECTN. Ο προϋπολογισμός της Πάφου ανέρχεται στις €295,000

Οι δέκα προορισμοί – εταίροι του έργου θα συνεργαστούν σε τέσσερεις θεματικές ενότητες για την ανάπτυξη του βιώσιμου και υπεύθυνου τουρισμού: Άυλη πολιτιστική κληρονομιά, Καινοτομία και ψηφιοποίηση, Επεξηγηματικά μέσα και Βιομηχανική κληρονομιά. Στο νέο έργο CHRISTA θα κεφαλαιοποιηθούν οι 12 καλές πρακτικές που εξετάστηκαν και τεκμηριώθηκαν στο έργο CHARTS, θα γίνει μεταφορά τεχνογνωσίας μεταξύ των περιοχών της σύμπραξης και θα ενημερωθούν και θα αναβαθμιστούν τα αντίστοιχα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα των διαρθρωτικών ταμείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με καινοτομίες στον πολιτιστικό τουρισμό.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ