19.9 C
Paphos
Friday, April 19, 2024

Στην αντεπίθεση ο ΟΣΥΠΑ για δημοσίευμα

Ανακοίνωση 31/07/2018

Οργανισμού Συγκοινωνιών Πάφου (Ο.ΣΥ.ΠΑ.) ΛΤΔ

Ο ΟΣΥΠΑ έχει μελετήσει, με την συνδρομή των Δικηγόρων της κ.κ. Λ. ΠΑΠΑΦΙΛΙΠΠΟΥ & ΣΙΑ ΔΕΠΕ, το δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ» της Δευτέρας 30 Ιουλίου 2018 στο πρωτοσέλιδο με τίτλο ΣΤΗΝ ΠΑΦΟ «Βόμβα» €8,5 εκατ. από τα λεωφορεία, το οποίο συνεχίζεται στη σελίδα 12 με τίτλο «Χρύσωσαν λεωφορεία της Πάφου – Για υπερπληρωμές εκατομμυρίων στον ΟΣΥΠΑ κάνει λόγο ο Γενικός Ελεγκτής», καθώς και σε αναδημοσιεύσεις περιεχομένου του εν λόγω δημοσιεύματος στον ηλεκτρονικό τύπο. Για σκοπούς αποκατάστασης της αλήθειας, ο ΟΣΥΠΑ ενημερώνει με διαφάνεια όλους τους πολίτες για τα ακόλουθα:

Η ταχύτητα σκοτώνει
  1. Η εφημερίδα «Ο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ» καθώς και ο συγγραφέας του εν λόγω δημοσιεύματος, κατά παράβαση του Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας, και συγκεκριμένα των Άρθρων 1, 2 και 9, προέβη σε δημοσίευση παραπλανητικών αναφορών χωρίς να δώσει το δικαίωμα στον ΟΣΥΠΑ να τοποθετηθεί ως προς την ακρίβεια αυτών των αναφορών είτε πριν είτε μετά την συγκεκριμένη δημοσίευση. Περαιτέρω, η συγκεκριμένη εφημερίδα και ο συγγραφέας του εν λόγω δημοσιεύματος προχώρησε σε δημοσίευση ισχυρισμών που αποδίδουν στον Γενικό Ελεγκτή κ. Οδυσσέα Μιχαηλίδη ότι, πάντα κατά την προσωπική άποψη του κ. Μιχαηλίδη, «ενδεχομένως να έχουν διαπραχθεί ποινικά αδικήματα για τα οποία σκοπεύουμε να ενημερώσουμε τον Γενικό Εισαγγελέα».

 

  1. Ως προς την επίκληση του «ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥ» σε πληροφόρηση που έλαβε από κάποιο «πληροφοριοδότη» ή κάποιους «πληροφοριοδότες» του ότι «Οι λεωφορειούχοι Πάφου (ΟΣΥΠΑ) τράβηξαν το χαλί κάτω από τα πόδια του υπουργείου Μεταφορών», ο ΟΣΥΠΑ με αυτή την επίσημη γραπτή της Ανακοίνωση τοποθετεί τα γεγονότα στην πραγματική και ορθή τους διάσταση. Ο ΟΣΥΠΑ δεν κρύβεται πίσω από «πληροφοριοδότες» και δεν αποκρύβει την αλήθεια.

 

  1. Ο ΟΣΥΠΑ είχε υπογράψει Συμπληρωματική Συμφωνία σε σχέση με τη Σύμβαση Παραχώρησης Επιβατηγών Μεταφορών στην Περιοχή Πάφου που αφορούσε τον διακανονισμό διαφορών με το Υπουργείο Μεταφορών, ως Αναθέτουσα Αρχή, ενώπιον Τριμελούς Επιτροπής Κρίσης Διαφορών. Η χρονική αρμοδιότητα της εν λόγω Επιτροπής αναμφισβήτητα και παραδεδεγμένα έχει λήξει.

 

  1. Ο ΟΣΥΠΑ επιθυμώντας την συνολική επίλυση των διαφορών που προέκυψαν και που προκύπτουν από την εφαρμογή της Σύμβασης, κρίνοντας ότι οι όροι εντολής και η δικαιοδοσία της Τριμελούς Επιτροπής Κρίσης Διαφορών ήταν τέτοιοι που δεν επέτρεπαν αυτή την συνολική εξέταση και διευθέτηση του ζητήματος, και έχοντας υπόψην τη λήξη της χρονικής αρμοδιότητας της Τριμελούς Επιτροπής, απέστειλε Επιστολή προς το Υπουργείο Μεταφορών την Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018 για την ουσιαστική και συνολική συνέχιση του διαλόγου.

 

  1. Η επιθυμία του ΟΣΥΠΑ είναι η επίλυση όλων των διαφορών άμεσα και δεν έχει τραβήξει κανένα χαλί κάτω από τα πόδια κανενός συνομιλητή του.

 

  1. Ο ΟΣΥΠΑ αρνείται ότι έχει οποιαδήποτε οφειλή προς το Κράτος κάτω από τη Σύμβαση αναμένοντας την απόδοση του εύλογου κέρδους, το οποίο δεν έχει αποδοθεί, ως οφείλετο κάτω από το Σύμβαση, από το Κράτος προς τον ΟΣΥΠΑ.

 

  1. Αντίθετα, μέσα από τον τρόπο λειτουργίας του, ο ΟΣΥΠΑ εξοικονόμησε μεγάλα χρηματικά ποσά για το Κράτος και τα στοιχεία βρίσκονται στη διάθεση του Υπουργείου Μεταφορών, ως μοναδικής αρμόδιας Αρχής.

 

  1. Ο ΟΣΥΠΑ με λύπη παρατηρεί ότι για ακόμη μία φορά έχουν στοχοποιηθεί οι Συγκοινωνίες της Επαρχίας Πάφου. Αντιθέτως, τα δημοσιεύματα παραγνωρίζουν τις συνεχείς και τεράστιες προσπάθειες που κάνει ο ΟΣΥΠΑ πολλές φορές και με δικά του κόστα για την ασφαλή μεταφορά του επιβατικού κοινού.

 

  1. Ο ΟΣΥΠΑ διερωτάται για την σκοπιμότητα της χρονικής στιγμής που επέλεξε «Ο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ» να προβεί σε αυτό το δημοσίευμα, σημειώνοντας ότι στη σελίδα 3 του ίδιου τεύχους της Εφημερίδας, δημοσιεύθηκε άλλο άρθρο για τις τις νέες συμβάσεις για τα δημόσια λεωφορεία που αφορούν την περίοδο 2020 – 2030. Ο ΟΣΥΠΑ δεν θεωρεί τυχαία και την αναφορά του «ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥ» στο δημοσίευμα της σελίδας 12 ότι «Θεωρείται πάντως δεδομένο, πως αν ο ΟΣΥΠΑ δεν αποδεχθεί την παράταση της διαδικασίας, τότε το υπουργείο θα αποκόψει την χορηγία προς την εταιρεία.». Τα γραπτά μιλούν από μόνα τους.

 

  1. Ο ΟΣΥΠΑ απορρίπτει με τον πιο κάθετο τρόπο οποιουσδήποτε υπαινιγμούς αφήνονται για κατ’ ισχυρισμόν διάπραξη ποινικών αδικημάτων. Αφήνοντας κατά μέρος τις κρίσεις αναρμοδίων και μή προσοντούχων προσώπων και ψιθυρολογίες «πληροφοριοδοτών», ο ΟΣΥΠΑ τονίζει ότι πάντοτε τα Γραφεία του ήταν ανοιχτά και θα είναι πάντοτε ανοιχτά για έλεγχο από την αρμόδια Αρχή.

 

  1. Ο ΟΣΥΠΑ θα προασπίσει όλα τα νομικά του δικαιώματα απέναντι στον οποιοδήποτε επιχειρεί με ανακρίβειες και παραπλανήσεις να πλήξει τον  ΟΣΥΠΑ και το προσωπικό του.

Γεώργιος Κ. Ιωαννίδης, Πρόεδρος Οργανισμού Συγκοινωνιών Πάφου

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ