19.9 C
Paphos
Friday, April 19, 2024

Στα Κόκκινα σήμερα πέραν των 1000 Τουρκοκυπρίων για την 53η επέτειο βομβαρδισμών της Τηλλυρίας 

Συνολικά 75 λεωφορεία αναμένεται να περάσουν σήμερα από το οδόφραγμα του Λιμνίτη για να μεταφέρουν πέραν των 1000 Τουρκοκυπρίων στα Κόκκινα, προκειμένου να παραστούν στις εκδηλώσεις για την 53η επέτειο των βομβαρδισμών της Τηλλυρίας από την τουρκική αεροπορία, σύμφωνα με τoν κατάλογο που παραδόθηκε από τα Ηνωμένα `Εθνη στις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας.



Μιλώντας στο ΚΥΠΕ ,ο Πρόεδρος της Επιτροπής για την διάνοιξη των οδοφραγμάτων στην περιοχή Τηλλυρίας Ανδρέας Καρός, ανέφερε πως η λίστα παραδόθηκε από τα Ηνωμένα `Εθνη το απόγευμα της Δευτέρας στις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, και πως σύμφωνα με αυτήν από το οδόφραγμα του Λιμνίτη αναμένεται να περάσουν 75 λεωφορεία μεταφέροντας πέραν των 1000 Τουρκοκυπρίων.

Τα λεωφορεία που θα μεταφέρουν τους Τουρκοκύπριους αναμένεται να περάσουν από το οδόφραγμα του Λιμνίτη στον Κάτω Πύργο Τηλλυρίας γύρω στις 7.30 το πρωί και από εκεί θα κατευθυνθούν προς το θύλακα Κοκκίνων.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Αριθμός Τουρκοκυπρίων αναμένεται να μεταβεί στο χώρο με κρουαζιερόπλοια και στρατιωτικά σκάφη, συμπλήρωσε ο κ. Καρός .

Ο Πρόεδρος του Κοινοτικού συμβουλίου Κάτω Πύργου Τηλλυρίας Νίκος Κλεάνθους, μιλώντας στο ΚΥΠΕ, χαρακτήρισε τη σημερινή μέρα μια αποφράδα μέρα, για την περιοχή της ακριτικής Τηλλυρίας και όλη την Κύπρο γενικά.

Οι μνήμες, είπε, στρέφονται 53 χρόνια πίσω, με τους παλιούς να θυμούνται τα εγκλήματα που έγιναν από πλευράς Τουρκίας στην περιοχή της Τηλλυρίας, με τους  δολοφονικούς βομβαρδισμούς της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας τον Αύγουστο του 1964 εις βάρος του άμαχου πληθυσμού της περιοχής.

Η Τηλλυρία, είπε ο κ. Κλεάνθους, πλήρωσε βαρύ τίμημα σε μια προσπάθεια να κρατήσει την περιοχή αλώβητη και ελεύθερη από τον επεκτατισμό της Τουρκίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ