21.9 C
Paphos
Wednesday, April 17, 2024

Σπουδαία ανακάλυψη στην Πάφο: Πιθανόν στους Τάφους των Βασιλέων να βρίσκεται θαμμένος γιος Μεγάλου Βασιλιά

Για μια μοναδική ανακάλυψη στους Τάφους των Βασιλέων στην Πάφο κάνουν λόγο οι ερευνητές που πραγματοποίησαν ειδική μελέτη.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενεπιβεβαίωτες πληροφορίες στην περιοχή των Τάφων των Βασιλέων δεν αποκλείεται να έχει ταφεί γιος γνωστού Βασιλιά ο οποίος φαίνεται να είχε αρρωστήσει και πεθάνει σε νεαρή ηλικία.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος σχετικά ανέφερε ότι ότι υπάρχουν οι πρώτες ενδείξεις από κάποιες ανακαλύψεις ότι στην περιοχή των Τάφων των Βασιλέων ο Πτολεμαίος ο ΣΤ’ ο Φιλομήτωρ είχε ένα γιο 16 ετών ο οποίος φαίνεται να είχε πεθάνει στην Κύπρο και ότι έχει ταφεί στην Πάφο. Πρόκειται ανέφερε ο κ. Φαίδωνος για τον Πτολεμαίο τον Ευπάτωρ τον μεγαλύτερο γιο του Πτολεμαίου του ΣΤ’.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Εάν αυτά επιβεβαιωθούν επεσήμανε ο δήμαρχος Πάφου, μέσα από τα συγγράμματα αλλά και από τα ευρήματα στην περιοχή τότε θα είναι μια πολυ σημαντική ανακάλυψη και στην ουσία θα επιβεβαιώνεται το γεγονός γιατί μέχρι τώρα δεν υπήρχε επιβεβαίωση ότι αυτό που ονομάζεται Τάφοι των Βασιλέων ότι όντως εκεί είχαν ταφεί βασιλείς και θα περιμένουμε κατέληξε την επιστημονική τεκμηρίωση και απόδειξη για αυτό το οποίο εκ πρώτης όψεως αρχίζει να διαφαίνεται.

Σύμφωνα με την Βικιπαίδεια ο Πτολεμαίος ΣΤ΄ Φιλομήτωρ (186 – 145 π.Χ.) ήταν ο έκτος βασιλιάς της Δυναστείας των Πτολεμαίων, η οποία κυβέρνησε την Αίγυπτο καθ’ όλη τη διάρκεια της ελληνιστικής περιόδου. Ήταν γιος του βασιλιά Πτολεμαίου Ε΄ του Επιφανούς και της Κλεοπάτρας Α΄, κόρης του Αντίοχου Γ΄ του Μέγα, βασιλιά των Σελευκιδών. Βασίλεψε στην Αλεξάνδρεια κατά την περίοδο 181 – 145 π.Χ. και το προσωνύμιό του σημαίνει «αυτός που αγαπά τη μητέρα του».

Το 153 – 152 π.Χ., ο μεγαλύτερος σε ηλικία γιος του Πτολεμαίου ΣΤ΄, ο Πτολεμαίος ο Ευπάτωρ, αναγορεύτηκε συμβασιλέας και εστάλη στην Κύπρο.

Σύντομα όμως πέθανε από ασθένεια και διάδοχος ονομάστηκε ο νεότερος αδερφός του.

 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ