20.9 C
Paphos
Friday, April 26, 2024

Σημαντικό γεγονός για την Πάφο η φιλοξενία εκατοντάδων ταξιδιωτικών πρακτόρων

Μεγάλο τουριστικό γεγονός αποτελεί για την Επαρχία Πάφου η φιλοξενία 650 περίπου στελεχών τουριστικών οργανισμών, ταξιδιωτικών πρακτόρων και άλλων συνεργατών, επ’ ευκαιρίας συνεδρίου που διοργανώνει αυτές τις μέρες ο οργανωτής ταξιδίων Thomas Cook,  Ηνωμένου Βασιλείου.



Το επίσημο δείπνο προς τιμή των φιλοξενουμένων δόθηκε χθες στο ξενοδοχείο Sentido Thalassa Coral Bay.

Η υποδοχή των αξιωματούχων και τουριστικών πρακτόρων έγινε από το Μαρίνο Mενελάου, που εκτελεί χρέη Αναπληρωτή του ΓΔ του ΚΟΤ .

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ο κ. Μενελάου επεσήμανε ότι ο οργανισμός Thomas Cook, έχει συμβάλει καθοριστικά στη μεγάλη αύξηση του τουριστικού ρεύματος από το Ηνωμένο Βασίλειο ιδιαίτερα κατά τη φετινή χρονιά και εξέφρασε την εκτίμηση ότι ανάλογη θα είναι και η συνέχεια τα επόμενα χρόνια.

Παράλληλα, ανέφερε, ο ΚΟΤ συνεχίζει την προσπάθεια προβολής και της χειμερινής Κύπρου, και σημείωσε ότι τέτοια συνέδρια που οργανώνονται κατά τη χειμερινή περίοδο συμβάλλουν στην βελτίωση της εποχικότητας.

Ο κ. Μενελάου είπε πως την περίοδο αυτή διοργανώνονται  δύο εργαστήρια  στην Πάφο, με τη συμμετοχή περίπου 200 προσώπων, από τη βρετανική αεροπορική εταιρεία Jet 2.

Στα εργαστήρια στο ξενοδοχείο Athina Royal συμμετέχουν αξιωματούχοι και ταξιδιωτικοί πράκτορες που έχουν την Κύπρο στα προγράμματα τους.

Εξάλλου, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Δώρος Γεωργιάδης, Τουριστικός Λειτουργός Α’ του ΚΟΤ, ανέφερε πως όλοι οι διοργανωτές ταξιδίων διοργανώνουν κάθε χρόνο στο τέλος της χρονιάς συνήθως τα ετήσια συνέδρια τους στα οποία γίνεται απολογισμός της χρονιάς και στη συνέχεια  μια παρουσίαση του προγράμματος του επόμενου χρόνου αλλά και αναφορά στις αγορές στις οποίες θέλουν να δώσουν έμφαση στις αγορές ταξιδίων.

Η επιλογή της Κύπρου για την πραγματοποίηση αυτών των συνεδρίων δείχνει –όπως είπε- τη σημασία που δίνει ο tour operator στη συγκεκριμένη αγορά.

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε επίσης πως αυτή την στιγμή φιλοξενούνται στην Πάφο 650 άτομα του δικτύου της Τhomas Cook  οι οποίοι αφίχθησαν στην Κύπρο για να γνωρίσουν καλύτερα το προϊόν με στόχο να γίνει ευκολότερη η δουλειά τους όσον αφορά την προώθηση της Κύπρου.

Ακολούθως ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στο συνέδριο της εταιρείας jet 2  με συμμετοχή 200 ατόμων ενώ πριν μια εβδομάδα –όπως είπε- είχαν αφιχθεί στην Κύπρο 140 άτομα πάλι από την Thomas Cook Γερμανίας.

Η διοργάνωση τέτοιων συνεδρίων συμβάλλει στο να αποκτήσουν οι ταξιδιωτικοί πράκτορες καλύτερη γνώση του κυπριακού τουριστικού προϊόντος, γεγονός που θα οδηγήσει στην περαιτέρω προώθηση της Κύπρου και στην προσέλκυση μεγαλύτερων αριθμών τουριστών.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως η επιλογή του χώρου για τη διοργάνωση των συνεδρίων οφείλεται αποκλειστικά στην απόφαση των tour operator, που συνήθως επιλέγουν τις περιοχές όπου έχουν το μεγαλύτερο όγκο του προγράμματος τους ή που θέλουν να δώσουν μεγαλύτερη έμφαση την επόμενη χρονιά.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ