24.9 C
Paphos
Friday, March 29, 2024

Σε τροχιά υλοποίησης τρία ακόμη έργα της Πάφου

Σε πορεία υλοποίησης εισέρχονται τρία ακόμη έργα αστικής υποδομής στην Πάφο, η εκτέλεση των οποίων θα αναβαθμίσει ακόμη περισσότερο την εικόνα της πόλης και θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Πρόκειται για τα έργα ανάπλασης του παραδοσιακού πυρήνα στη συνοικία Αναβαργού, ανάπλασης της νότιας περιοχής του Εμπορικού Παραδοσιακού Κέντρου και ανάπλασης της Πλατείας Θεοσκεπάστης και περιβαλλόντων δρόμων στην Κάτω Πάφο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Πάφου, η παρουσίαση των μελετών για τα 3 έργα καθώς και η παρουσίαση της κυκλοφοριακής μελέτης για την τουριστική περιοχή της Πάφου πραγματοποιήθηκε στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Παλιά Ηλεκτρική» από τους Συμβούλους Μελετητές «Ήλιδα Σύμβουλοι Μηχανικοί Ανώνυμος Εταιρεία Μελετών», και τον Δημοτικό Μηχανικό Νεόφυτο
Ζαβρίδη, αντίστοιχα.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Μιλώντας στην εκδήλωση, ο Δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος, τόνισε ότι τα έργα αυτά θα αλλάξουν την ποιότητα ζωής των πολιτών και κάλεσε τους δημότες να στηρίξουν και να «αγκαλιάσουν» την προσπάθεια.

Με τα έργα αυτά, σημείωσε ο κ. Φαίδωνος, η συνοικία του Αναβαργού συνδέεται με την πόλη της Πάφου, η περιοχή της Στήλης του Αποστόλου Παύλου ενώνεται με το παραδοσιακό Ψαροχώρι της Κάτω Πάφου και τους υπόλοιπους αρχαιολογικούς χώρους, αναδεικνύοντας έτσι ολόκληρη την περιοχή, ενώ με την ανάπλαση του νότιου εμπορικού κέντρου ενοποιείται ο ιστορικός παραδοσιακός πυρήνας της πόλης.

Στην εισαγωγική του ομιλία, ο Δήμαρχος Πάφου προέβη επίσης σε μια συνοπτική παρουσίαση των έργων αστικής υποδομής και «έξυπνης πόλης»  που βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς και εκείνων που αναμένεται να ξεκινήσουν μέχρι τέλος του τρέχοντος έτους – αρχές του 2020.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων. 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ