20.9 C
Paphos
Saturday, April 20, 2024

Σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση και σήμερα – Αναμένονται αταιγίδες και χαλάζι – Μέχρι πότε ισχύει

Σε ισχύ μέχρι τις 16:00 το απόγευμα του Σαββάτου (30/3) παραμένει η κίτρινη προειδοποίηση που εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας Κύπρου.

Σύμφωνα με το δελτίο πρόγνωσης βαρομετρικό χαμηλό επηρεάζει την περιοχή καθώς σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες.

Σε καταιγίδα πιθανό να πέσει χαλάζι, ενώ στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δεν αποκλείεται να πέσει χιονόνερο ή χιόνι.

Τα φαινόμενα τοπικά δυνατό να είναι παρατεταμένα ή έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και τοπικά μεταβλητοί, μέτριοι και παροδικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη και τοπικά, κυρίως στα βόρεια, μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα παράλια και γύρω στους 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Απόψε, ο καιρός θα παραμείνει συννεφιασμένος, με βροχές και τοπικές καταιγίδες κατά διαστήματα.

Σε καταιγίδα πιθανό να πέσει χαλάζι, ενώ στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δεν αποκλείεται να πέσει χιονόνερο ή χιόνι. Τα φαινόμενα τοπικά δυνατό να είναι παρατεταμένα ή έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και τοπικά μεταβλητοί, μέτριοι, 4 Μποφόρ αλλά τοπικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 10 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 13 στα παράλια και γύρω στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους πιθανό να πέσει χιονόνερο ή χιόνι, ενώ σε καταιγίδα δεν αποκλείεται να πέσει χαλάζι.

Τη Δευτέρα, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος ωστόσο αργότερα νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναμένεται να δώσουν τοπικά μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα. Σε καταιγίδα πιθανό να πέσει χαλάζι ενώ στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δεν αποκλείεται να πέσει χιονόνερο ή χιόνι.

Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή την Κυριακή, ενώ τη Δευτέρα και την Τρίτη αναμένεται σταδιακή μικρή άνοδος, για να παραμείνει ωστόσο λίγο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ