22.9 C
Paphos
Friday, April 26, 2024

Σε επ’ αόριστον απεργία οι οδηγοί- Πότε πιάνουν ξανά τιμόνι;

Μόλις πληρωθούμε τα δεδουλευμένα μας για τον μήνα Απρίλιο θα πιάσουμε ξανά τιμόνι αναφέρουν οι απεργοί οι οποίοι διαμαρτύρονται για την μη καταβολή του μισθού τους.

Σε επ` αόριστον απεργία κατέρχονται από σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Συγκοινωνιών Πάφου (ΟΣΥΠΑ) διαμαρτυρόμενοι για την μη καταβολή της μισθοδοσίας τους για τον μήνα Απρίλιο.

Και  τα 117 οχήματα της εταιρείας παραμένουν στους χώρους στάθμευσης του οργανισμού  ενώ οι 237 εργαζόμενοι, οδηγοί και άλλο προσωπικό προειδοποιούν πως δεν πρόκειται να επιστρέψουν στην εργασία τους αν δεν τους καταβληθεί ο μισθός του Απρίλη.

Σε δηλώσεις του, ο Χρίστος Ευαγγέλου, εκπρόσωπος των οδηγών της εταιρείας ΟΣΥΠΑ  ανέφερε ότι οι οδηγοί είχαν αποφασίσει ότι σε περίπτωση μη καταβολής της μισθοδοσίας τους, θα κατέρχονται αυθημερόν σε στάση εργασίας και απεργία από την δουλειά τους.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Πρόσθεσε πως οι εργαζόμενοι του ΟΣΥΠΑ ενημερώθηκαν εδώ και τρεις ημέρες από την εταιρεία ότι αδυνατεί να πληρώσει την μισθοδοσία του μήνα που πέρασε, λόγω μη καταβολής της κρατικής χορηγίας .

Οι οδηγοί των λεωφορείων ανέφεραν πως σημείο τριβής όχι μόνο του ΟΣΥΠΑ αλλά όλων των εταιρειών αποτελεί ο καθορισμός του εύλογου κέρδους για τις εταιρείες συγκοινωνιών. Δεσμεύτηκαν πως όταν πληρωθούν θα επιστρέψουν άμεσα στην εργασία τους.

Μόλις πληρωθούμε τα δεδουλευμένα μας για τον μήνα Απρίλιο θα πιάσουμε ξανά τιμόνι αναφέρουν οι απεργοί οι οποίοι διαμαρτύρονται για την μη καταβολή του μισθού τους

Ο κ. Ευαγγέλου απολογήθηκε προς το επιβατικό κοινό για την ταλαιπωρία, σημειώνοντας ωστόσο πως για την κατάσταση δεν φέρουν καμία ευθύνη οι οδηγοί.

Από την απεργία επηρεάζονται καθημερινά 6 χιλιάδες μαθητές και 15-18 χιλιάδες τουρίστες και εργαζόμενοι που χρησιμοποιούν τις δημόσιες συγκοινωνίες.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ