19.9 C
Paphos
Monday, May 6, 2024

ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ: Μάθε πως θα γίνει ΕΣΥ αυτός που θα δόσει το νέο της όνομα στην πλατείας Κέννεντυ

Τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί για τη διοργάνωση του δημοψηφίσματος για τη νέα ονοματοδοσία της Πλατείας Κέννεντυ, στο κέντρο της πόλης, αποφάσισε χθες βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο Πάφου.

Σύμφωνα με την απόφαση, από τη Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016 έως την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016, οι πολίτες και τα οργανωμένα σύνολα  μπορούν να υποβάλλουν εγγράφως και επωνύμως τις προτάσεις τους για το νέο όνομα στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected], στο φαξ 26934762, στη ταχυδρομική διεύθυνση του Δήμου (Πλατεία 28ης Οκτωβρίου, ΤΘ 60032, 8100 Πάφος) ή αυτοπροσώπως στο Γραφείο του Δημοτικού Γραμματέα Πάφου.

Στον κατάλογο που θα καταρτιστεί, τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Πάφου θα προσθέσουν τις δικές τους προτάσεις και το ΔΣ θα καθορίσει συγκεκριμένα κριτήρια για την επιλογή του νέου ονόματος.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Με βάση τα κριτήρια αυτά, ειδική υπηρεσιακή επιτροπή θα καταρτίσει νέο μικρό κατάλογο, τον οποίο θα υποβάλει στο Δημοτικό Συμβούλιο, το κατόπιν συζήτησης και ψηφοφορίας εφόσον χρειαστεί, θα καταλήξει σε κατάλογο πέντε (5) ονομάτων, τον οποίο θα υποβάλει στο δημοψήφισμα.

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα είναι τελεσίδικο και δεσμευτικό.

Διευκρινίζεται ότι στο δημοψήφισμα θα μπορούν να ψηφίσουν μόνο οι δημότες Πάφου που είναι εγγεγραμμένοι στους δημοτικούς καταλόγους της δημαρχούμενης περιοχής.

Η ψηφοφορία θα γίνε τόσο με τον παραδοσιακό τρόπο, δηλαδή με το στήσιμο κάλπης, όσο και με το σύγχρονο τρόπο της ασφαλούς ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Στόχος του Δήμου Πάφου είναι η ολοκλήρωση της διαδικασίας έως το τέλος Σεπτεμβρίου 2016.

 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ