21.9 C
Paphos
Wednesday, April 17, 2024

Ρεκόρ συμμετοχών στον 19ο Logicom Cyprus Marathon

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη ξεκινήσει για τη διοργάνωση του 19ου Logicom Cyprus Marathon, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Μαρτίου στην Πάφο. 



Σε δημοσιογραφική διάσκεψη που δόθηκε σήμερα στα γραφεία του ΕΒΕ Πάφου από τους διοργανωτές, ο Σταύρος Κακουρίδης, Διευθυντής της Logicom Cyprus Marathon ανέφερε πως ο αριθμός ρεκόρ των 1900 δρομέων που έχουν δηλώσει συμμετοχή προέρχονται από 35 διαφορετικές χώρες, ενώ αναμένεται ότι μέχρι την ημέρα του Μαραθωνίου, ο αριθμός των συμμετοχών θα αυξηθεί σε 2000 δρομείς.

Αξιοσημείωτο είπε, είναι το γεγονός ότι 850 δρομείς προέρχονται από το εξωτερικό, βοηθώντας έτσι στην ανάπτυξη του χειμερινού αθλητικού τουρισμού στην Επαρχία της Πάφου.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ο κ. Κακουρίδης είπε πως ο διεθνής Μαραθώνιος Logicom Cyprus Marathon  είναι αφιερωμένος στο θρυλικό μαραθωνοδρόμο Στέλιο Κυριακίδη, νικητή του 50ου Μαραθωνίου  της Βοστώνης το 1946, ενώ για άλλη μια φορά φέτος οι νικητές του Logicom Cyprus Marathon θα στεφανωθούν με χρυσά στεφάνια ελιάς που έφτασαν από το Μαραθώνα της Ελλάδας. Τα στεφάνια, σημείωσε, θα αποδοθούν από  τον Δημήτρη Κυριακίδη προς τιμή του πατέρα του Στέλιου Κυριακίδη.

Είπε ακόμη πως η διοργάνωση  ενσωματώνει τέσσερις διαφορετικές αποστάσεις, όπως Μαραθώνιο ( 42,195 μέτρα), Ημιμαραθώνιο ( 21,098 μέτρα) Αγώνα Δρόμου 10 χλμ και  οικογενειακό δρόμο 5χλμ. Όλοι οι συμμετέχοντες όπως αναφέρθηκε στην διάσκεψη Τύπου, θα  λάβουν ειδικά σχεδιασμένο μετάλλιο με την προσωπογραφία του Στέλιου Κυριακίδη.

Αναφερόμενος στις αξιοσημείωτες συμμετοχές ο κ. Κακουρίδης είπε πως σ’ αυτές συμπεριλαμβάνεται ο Yury Vinogradov, Ρώσος δρομέας, που συμμετέχει στο Μαραθώνιο με τον εξαιρετικό χρόνο 2:23:09, που πέτυχε στο Μαραθώνιο της Φρανκφούρτης στις 25.10.15. Επίσης ο Richard Waldron Άγγλος δρομέας που συμμετέχει στο Μαραθώνιο με καλύτερο προσωπικό χρόνο 2:27:00 και ο Raphael  Igrisianu, Ρουμάνος δρομέας δύο φορές νικητής του  Logicom Cyprus Marathon  τις χρονιές 2013 και 2014.

Ο Διευθυντής της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου Νάσος Χατζηγεωργίου χαρακτήρισε πολύ σημαντική τη διοργάνωση τόσο για την πόλη της Πάφου όσο και την ευρύτερη περιοχή, προσθέτοντας πως πρόκειται για μια διοργάνωση πολύ γνωστή τα τελευταία χρόνια  τόσο για το εύρος των αθλητών που λαμβάνουν μέρος , των εθνικοτήτων που προσελκύει αλλά και για τα οικονομικά οφέλη που αποκομίζει τόσο η Επαρχία Πάφου αλλά και η Κύπρος γενικότερα.

Εκτίμησε πως η Επαρχία Πάφου κατέχει όλα τα συστατικά να ανέβει ακόμη πιο ψηλά στις προτιμήσεις των αθλητών.

Ο  Διευθυντής της ΕΤΑΠ έθεσε ως στόχο στις συμμετοχές του 2018 να γίνει δυνατή η προσέλκυση πέραν των 2.250 αθλητών.

Εξάλλου, μιλώντας στη διάσκεψη Τύπου ο πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητισμού και Νέας Γενιάς του Δήμου Πάφου Εύρος Λοϊζίδης ευχήθηκε όπως για ακόμη μια χρονιά η διοργάνωση, που έχει καταστεί  θεσμός παγκύπρια και όχι μόνο για την Πάφο, να σημειώσει επιτυχία.

Δεσμεύτηκε επίσης πως ο Δήμος Πάφου θα στηρίξει τη διοργάνωση και ακολούθως κάλεσε τους δημότες και τους λάτρεις γενικά του μαραθωνίου να αγωνιστούν και να απολαύσουν την διαδρομή.

Στο μεταξύ, σε δηλώσεις του στην διάσκεψη τύπου ο Ανθούλης Παπαχριστοφόρου κύριος χορηγός ανέφερε πως το 2017 αποτελεί σημαντικό ορόσημο για τη Logicom Public Ltd  αφού φέτος συμπληρώνει 30χρόνια παρουσίας στον κλάδο της τεχνολογίας.

Ο κ. Παπαχριστοφόρου ανέφερε πως η Logicom θα είναι παρούσα στον Logicom Marathon 2017  προσθέτοντας πως ο  Logicom Marathon 2017 ξεκίνησε το 1999 και είναι ο παλαιότερος αγώνας Μαραθωνίου στην ιστορία της Κύπρου. Μέσα σ’ αυτά τα 18 χρόνια συνέχισε, με αφετηρία την Πέτρα του Ρωμιού και τέρμα το Μεσαιωνικό Κάστρο της Πάφου, έχει φιλοξενήσει περισσότερους από 30.000 δρομείς και θεατές τόσο από την Κύπρο όσο και από το εξωτερικό.

Σημειώνεται ότι όλοι οι αγώνες θα τερματίσουν στην Πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου. Επιπρόσθετα για πρώτη χρονιά η διοργάνωση του Logicom Cyprus Marathon  θα εφαρμόσει τον θεσμό των pacers. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε πως τρεις δρομείς  του Σωματείου Dro .Me.A. Racing θα τρέξουν με σταθερό ρυθμό την απόσταση του Ημιμαραθωνίου δρόμου με σκοπό να βοηθήσουν όσους δρομείς επιθυμούν να πετύχουν τον προσωπικό τους στόχο. Οι χρόνοι των pacers  θα είναι 1:30, 1:45 και 2:00.

Η όλη διοργάνωση θα περιλαμβάνει και ψυχαγωγικό πρόγραμμα με την συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Πάφου.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ