21.9 C
Paphos
Tuesday, April 23, 2024

Πόλη Χρυσοχούς: Αντιδράσεις και καταγγελίες για συγκρουόμενα συμφέροντα του Δημάρχου

Σε σοβαρές καταγγελίες σε βάρος του Δημάρχου Πόλεως Χρυσοχούς, Γιώτη Παπαχριστοφή προχώρησε μιλώντας σε τοπικό ραδιόφωνο ο πρώην δημοτικός συμβούλος του Δήμου, Χρύσανθος Παφίτης.

Συμφωνα με τις καταγγελίες Παφίτη προκύπτει σοβαρό θέμα συγκρουόμενων συμφερόντων που αφορούν τον κ. Παπαχριστοφή. Συγκεκριμένα ο Χρύσανθος Παφίτης αναφέρει ότι ο Δήμαρχος συμμετείχε σε αποφάσεις οι οποίες λήφθησαν για τον κατασκηνωτικό χώρο στην Πόλη Χρυσοχούς, τόσο την προηγούμενη πενταετία από τη θέση του αντιδημάρχου όσο και σε αυτή ως Δήμαρχος.

Ο κ. Παφίτης, κατήγγειλε τον Δήμαρχο για απόκρυψη της συνιδιοκτησίας εταιρείας αγοράς ακινήτων με πολλές υποχρεώσεις με τον χρήστη του κατασκηνωτικού χώρου, και βοηθώντας με τη ψήφο του τον εν λόγω επιχειρηματία. Επιπλέον, σύμφωνα με τις καταγγελίες, γίνεται αναφορά ότι ο δικηγόρος του χρήστη είναι και ο δικηγόρος της εταιρείας τους, δημιουργώντας έτσι εύλογα ερωτήματα, όπως ανέφερε, σε δημοτικούς συμβούλους για τους χειρισμούς Παπαχριστοφή για το θέμα που αφορά δραστηριότητες του συνέταιρου του, ειδικά τώρα που καλείται το Δημοτικό Συμβούλιο να διαγράψει οφειλές δεκάδων χιλιάδων ευρώ προς όφελος του συνέταιρου του δημάρχου ως αποτέλεσμα των χειρισμών αυτών.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Σημειώνεται ότι ο Δήμαρχος, σύμφωνα πάντα με τον κ. Παφιτη, αποκάλυψε τη σχέση του με τον εν λόγω επιχειρηματία πριν από μόλις 3 μήνες εν μέσω αντιδράσεων για τον χειρισμό της υπόθεσης και ενώ ένα μήνα προηγουμένως σε ραδιοφωνική εκπομπή σε αντιπαράθεση που είχε με τον δημοτικό σύμβουλο του Δημοκρατικού Συναγερμού Γιώργο Ξενοφώντος ισχυριζόταν ότι τους συνδέει απλά φιλία και τίποτα περισσότερο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος παρά την παραδοχή του, καταλήγει ο κ, Παφίτης, διατηρεί τη θέση του προέδρου της πενταμελούς διαχειριστικής επιτροπής του κατασκηνωτικού χώρου την οποία ουδέποτε συγκάλεσε παρά την πλειάδα των θεμάτων που αφορούν τον χώρο και την υποχρέωση που απορρέει από την σύμβαση με το Τμήμα Δασών.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ