32.9 C
Paphos
Wednesday, April 24, 2024

Πως θα πάρετε οριστικό «διαζύγιο» από τη ζάχαρη

Υπάρχουν μερικοί απλοί τρόποι για να βγάλετε τη ζάχαρη από τη διατροφή σας που δεν φαντάζεστε! Δείτε παρακάτω μερικούς από αυτούς:

Υγιεινές εναλλακτικές λύσεις

Μπορείς να δημιουργήσεις εσύ μια πιο υγιεινή εκδοχή των αγαπημένων σου γλυκών και να τα αντικαταστήσεις. Για παράδειγμα μπορείς αντί για μπισκότα σοκολάτας να φτιάξεις μπισκότα με μέλι και να ρίξεις σπόρους chia και γάλα καρύδας. Ακόμα και μπάρες δημητριακών που τις έχεις φτιάξει μόνη σου ή γλυκάκια με μπανάνα είναι πιο υγιεινά, όταν σε πιάσει η μανία σου.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ζάχαρη όχι στο σπίτι

Μην φέρνεις και μην επιτρέπεις να σου φέρνουν γλυκάκια και παγωτά στο σπίτι. Ούτε αναψυκτικά και χυμούς νέκταρ. Και όταν βγαίνεις έξω φρόντισε να μην πεινάς πολύ και να έχεις πιεί αρκετό νερό.  Αν αισθάνεσαι ότι μετά το φαγητό θα θελήσεις οπωσδήποτε γλυκό, πάρε μαζί σου αυτά που έχεις φτιάξει εσύ!

Έχεις αφυδατωθεί;

Όταν έχεις μια χρόνια οριακή αφυδάτωση, ο εγκέφαλος πολλές φορές μπερδεύει τα σήματα πείνας με τα σήματα δίψας. Εκεί κάπου τα πράγματα στραβώνουν και τρως ενώ διψάς. Πίνε αρκετό νερό μέσα στη μέρα γιατί με αυτό τον τρόπο έχεις μεγαλύτερη πιθανότητα να μη σε πιάσει η μανία να φας ό,τι γλυκό υπάρχει.

Πάρε προβιοτικά

Μήπως ζητάς συνέχεια γλυκά γιατί έχει αποσυντονιστεί το εντερικό νευρικό σου σύστημα; Μήπως μη φιλικά βακτήρια έχουν στρατοπεδεύσει στο έντερό σου; Αν αποφεύγεις την επεξεργασμένη ζάχαρη, η χλωρίδα του εντέρου θα επανέλθει. Μέχρι τότε καλό θα ήταν να καταναλώνεις τροφές πλούσιες σε προβιοτικά πχ κεφίρ και γιαούρτι, ή να πάρεις ένα καλό συμπλήρωμα διατροφής από το φαρμακείο.

Φάε πρωινό με καλά λιπαρά και πρωτεΐνες

Πολλές λιγούρες για γλυκό οφείλονται στο γεγονός ότι δεν παίρνεις υψηλής ποιότητας λίπη και πρωτεΐνες. Σπόροι chia, αμύγδαλα, καρύδια, αβοκάντο, λάδι καρύδας και ελαιόλαδο θα αποσπάσουν την… προσοχή σου από τα μπισκότα σοκολάτας.  Μην παραλείπεις γεύματα.

Αντιμετώπισε το στρες σου

Πολλοί δεν συνειδητοποιούμε ότι είμαστε στρεσαρισμένοι και ότι ο λόγος που θέλουμε να «τσακίσουμε» ένα κεσέ παγωτό είναι το άγχος μας. Κάποιο επίπεδο στρες είναι φυσιολογικό υπό τις συνθήκες στις οποίες ζούμε. Το χρόνιο στρες όμως δημιουργεί πολλά προβλήματα. Ένα βασικός τρόπος αντιμετώπισης είναι η συστηματική άσκηση και η επαφή με τη φύση. Βάλε όρια στις υποχρεώσεις της δουλειάς που… δεν τελειώνουν ποτέ και δοκίμασε να κάνεις διαλογισμό. Φέρνοντας γενική ισορροπία στο σύστημά σου θα αποκτήσεις και έλεγχο πάνω στη… λιγούρα.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ