23.9 C
Paphos
Friday, April 26, 2024

Πυρ ομαδόν κατά Φαίδωνα- Κατηγορείται πως ζήτησε εξαίρεση απο το δικαστήριο μόνο για τον εαυτό του

Έντονη δυσαρέσκεια και θυμό προκαλεί σε αρκετούς δημοτικούς συμβούλους η επιστολή που έστειλε ο Δήμαρχος Πάφου μέσω του δικηγόρου του για να εξαιρεθεί ο ίδιος προσωπικά αλλά και ο Δήμος Πάφου από την αγωγή την οποία κατέθεσε σε βάρος τους ο δικηγόρος της εταιρείας ΚΑΛΛΙΜΑΡΜΑΡΟ και αφορά τον Δήμο Πάφου τον ίδιο τον Δήμαρχο Πάφου, Φαίδωνα Φαίδωνος αλλά και όλους ανεξαιρέτως τους δημοτικούς συμβούλους.


Το περιεχόμενο της επιστολής την οποία παρουσιάζουν σήμερα οι τρεις τοπικές εφημερίδες, “Η ΦΩΝΗ της Πάφου”, “Ο Αδέσμευτος της Πάφου” και “Οι Επιλογές της Πάφου” μετά και απο σχετικές καταγγελίες του δημοτικού σύμβουλου Εύρου Λοϊζίδη προκαλεί σοβαρά ερωτηματικά γιατί να πρέπει να παρουσιαστούν οι δημοτικοί σύμβουλοι στο δικαστήριο Λευκωσίας τη στιγμή που ο επικεφαλής του Δήμου, ο Δήμαρχος Πάφου, ζήτησε απο τον Γενικό Εισαγγελέα να απαλλαγεί απο την ποινική δίωξη που εκκρεμεί και σε βάρος του.

Ενδεικτικά είναι σήμερα τα δημοσιεύματα στον τοπικό εβδομαδιαίο Τύπο αφού και στις τρεις εφημερίδες, γίνεται λόγος για καταγγελίες σε βάρος του κ. Φαίδωνος ενώ όπως αναφέρεται δημοτικοί σύμβουλοι προτίθενται να θέσουν το όλο θέμα και να ζητήσουν εξηγήσεις για το πώς ζητείται από τον Γενικό Εισαγγελέα η αναβολή για τον Δήμο Πάφου, χωρίς την απόφαση της Ολομέλειας και χωρίς οποιαδήποτε ενημέρωση τους.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Πιο κάτω παραθέτουμε αυτούσια την επιστολή δικηγόρου προς τον Γενικό Εισαγγελέα της δημοκρατίας Κώστα Κληρίδη:

Θέμα: Ποινική υπόθεση 2475/16 Ε.Δ. Λευκωσίας

Έχω εντολή από τους πελάτες μου Δήμου Πάφου και το Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος κατηγορούμενους 1 και 2 αντίστοιχα στην άνω υπόθεση να παραθέσω τα γεγονότα που περιβάλλουν την καταχώρησητης άνω υπόθεσης και να σας καλέσω όπως ασκήσετε την εξουσία που σας παρέχει το άρθρο 113 παράγραφος 2 του Συντάγματος της Κυπριακής Δημοκρατίας και διατάξετε αναστολή της ποινικής δίωξης των πελατών μου.

Ο Δήμος Πάφου είναι ενοικιαστής μέρους του τουρκοκυπριακού τεμαχίου 2886 προηγούμενα 338/1 στην πόλη της Πάφου δυνάμει της συμφωνίας άδειας ημερ. 21/6/83 (επισυνάπτεται παράρτημα 1) η οποία ανανεώνεται από έτος εις έτος μέχρι σήμερα και ο Δήμος πληρώνει ενοίκιο στον Κηδεμόνα Τουρκοκυπριακών περiουσιών.

Ο Πολύκαρπος Πατατός ενοικιάζει μέρος του διπλανού τουρκοκυπριακού τεμαχίου 4624 προηγούμενα 337/1, στο οποίο λειτουργεί επιχείρηση εργοστασίου κοπής μαρμάρων απο την εταιρία P.G. Kallimarmaro Ltd (επισυνάπτεται ως παράρτημα 2). Η ειρημένη εταιρεία κστείχε παράνομα μέρος του τεμαχίου 2886 προηγούμενα 338/1 και προέβηκε στην κατασκευή παράνομης περίφραξης και υπαίθριας αποθήκης μαρμάρων εντός αυτού.

Ο Δήμος Πάφου στα πλαίσια των εργασιών που διεξάγει για ανάδειξη της Πάφου ως πολιτιστική πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2017 εξασφάλισε πολεοδομική άδεια και άδεια οικοδομής για αναβάθμιση και ανάδειξη του Μαρκίδειου Δημοτικού Θεάτρου και του περιβάλλοντος χώρου (επισυνάπτονται ως παράρτημα 3).

Ο Δήμος Πάφου δυνάμει συμβάσεως μίσθωσης 17/5/02 εκμισθώνει από τον Κηδεμόνα Τουρκοκυπριακών περουσιών μέρος του τεμαχίου 4624 και 336 για τη δημιουργία του Μαρκιδείου Θεάτρου (επισυνάπτεται ως παράρτημα 4).

ΠΗΓΗ:  “Η ΦΩΝΗ της Πάφου”, “Ο Αδέσμευτος της Πάφου” και “Οι Επιλογές της Πάφου”

[totalpoll id=”15045″]

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ