16.9 C
Paphos
Saturday, April 20, 2024

Πτώση θερμοκρασίας και τοπικές βροχές τις επόμενες μέρες

Αυλώνας χαμηλών πιέσεων θα αρχίσει να κατηφορίζει από την Ανατολική Ευρώπη προς την περιοχή μας, όπου την Πέμπτη και κυρίως την Παρασκευή αναμένονται ασταθείς καιρικές συνθήκες με τοπικές βροχές και καταιγίδες τις απογευματινές ώρες, κυρίως στα ορεινά και πιο τοπικά στο εσωτερικό χωρίς να αποκλείονται και άλλες περιοχές.

Όπως αναφέρει το kitasweather.com, το Σαββατοκύριακο ο αυλώνας έχει τάση αποκοπής προς την περιοχή μας και θα δημιουργηθούν συνθήκες κυκλογένεσης, ωστόσο η ακριβής θέση του αυλώνα είναι ακαθόριστη, ως εκ τούτου χρειάζεται παρακολούθηση της εξέλιξης της ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

Μέτριο έως ισχυρό, δροσερό δυτικό ρεύμα αέρα επηρεάζει την περιοχή.

Το απόγευμα o καιρός θα είναι μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος και αναμένεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές μικρής διάρκειας κυρίως στα ορεινά και βορειοδυτικά τμήματα του νησιού το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι έως ισχυροί 3-5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 6 μποφόρ στα παράλια. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 26 βαθμούς στο εσωτερικό, 24 έως 25 στα παράλια και 8 στη Χιονίστρα.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος ωστόσο παροδικά αυξημένες νεφώσεις στο βορειοανατολικό άκρο του νησιού αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως βορειοδυτικοί ασθενείς 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό, 13 έως 15 στα παράλια και 3 στη Χιονίστρα.

Αύριο Τετάρτη ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος. Το απόγευμα στα ορεινά θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις και ενδέχεται να σημειωθεί μεμονωμένη βροχή. Οι άνεμοι εξασθενούν σε σχέση με σήμερα, ενώ η θερμοκρασία δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος. Νεφώσεις όμως που θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά/ημιορεινά και πιθανό στο εσωτερικό αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές ή και καταιγίδα. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή πτώση και θα κυμαίνεται σε κανονικά, έως λίγο πιο κάτω, για την εποχή επίπεδα.

Το Σαββατοκύριακο με τα μέχρι στιγμής δεδομένα αναμένεται άστατος καιρός με βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας, ωστόσο όπως αναφέραμε πιο πάνω, η εκτίμηση δεν μπορεί ακόμη να είναι ακριβής, ως εκ τούτου χρειάζεται παρακολούθηση.

Πηγή: kitasweather.com

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ