20.9 C
Paphos
Saturday, May 4, 2024

Προχωρεί η ανάπλαση της πλατείας στη Χλώρακα 

Σε εξέλιξη βρίσκεται η Α’ φάση ανάπλασης του κέντρου της Χλώρακας, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Νικόλας Λιασίδης.

Ο κοινοτάρχης χαρακτήρισε την ανάπλαση του πυρήνα της κοινότητας το «πιο σημαντικό έργο της πενταετίας.
Τώρα, όπως είπε, υλοποιείται η Α’ φάση της πλατείας, που αφορά την οδό Ελευθερίας, και θα ακολουθήσει η Β’ φάση ανάπλασης, που αφορά τους γύρω τόπους από την οδό Ελευθερίας.

Υπάρχει όμως πρόθεση και σχεδιασμός, συνέχισε, να ενοποιηθεί ο πυρήνας της κοινότητας με την τουριστική περιοχή, με την ανακατασκευή των οδών Νικόλα Πενταρά και Μαραθώνος, η οποία είναι παράλληλη της οδού Ελευθερίας προς την τουριστική περιοχή.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Το έργο της ανάπλασης της Α’ φάσης αναμένεται να παραδοθεί στις 25 Ιουνίου τρέχοντος έτους, σύμφωνα και με το συμβόλαιο του έργου. Σε σχέση με την Β’ φάση του έργου αναμένεται να ξεκινήσει  εντός του 2018 ούτως ώστε στο πλαίσιο των δύο χρόνων να ολοκληρωθούν όλα τα έργα που υλοποιούνται στον πυρήνα της Χλώρακας, συμπλήρωσε.

Πρόσθεσε πως στόχος της κοινοτικής αρχής είναι όπως εντός του πυρήνα της Χλώρακας δημιουργηθεί λαογραφικό μουσείο, καθώς και Σωματείο Κοινωνικής Μέριμνας, αφού εξευρεθεί ο κατάλληλος χώρος. 

 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ