17.9 C
Paphos
Wednesday, April 17, 2024

Προσεχώς Ακαδημαϊκό Ίδρυμα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Πάφο

Το πρώτο καθοριστικό βήμα για την λειτουργία στην πόλη μας του Ακαδημαϊκού Ιδρύματος Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, Pafos Innovation Institute πραγματοποιήθηκε με την υπογραφή της σχετικής Συμφωνίας από τον Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος και τον Πρόεδρο του Ινστιτούτου και Πρόεδρο του διεθνούς φήμης Πανεπιστημίου IDC Herzliya του Ισραήλ, Καθηγητή Uriel Reichman.

Το Pafos Innovation Institute θα λειτουργεί στις νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις που ανεγέρθηκαν για το σκοπό αυτό από τον Δήμο Πάφου και θα προσφέρει υψηλού επιπέδου Τριτοβάθμια Εκπαίδευση επιπέδου Master στους τομείς της Καινοτομίας, της Έρευνας και των Νεοφυών Επιχειρήσεων.

Θα έχει περιφερειακό χαρακτήρα με άμεσο στόχο να προσελκύσει μεταπτυχιακούς φοιτητές από τον ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, αξιοποιώντας το καταξιωμένο Πανεπιστήμιο IDC Herzliya, το οποίο είναι το καλύτερο και μεγαλύτερο ιδιωτικό, μη κερδοσκοπικό, ακαδημαϊκό ίδρυμα του Ισραήλ.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Το Ινστιτούτο θα λειτουργεί ως καθαρά κυπριακό ακαδημαϊκό ίδρυμα και οι τίτλοι σπουδών που θα προσφέρει θα είναι αναγνωρισμένοι από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Στην τελετή υπογραφής της Συμφωνίας παρέστησαν ο Επικεφαλής Επιστήμονας για την Έρευνα και την Καινοτομία κ. Κυριάκος Κόκκινος, ο κ. Στέλιος Κκολού εκ μέρους της εταιρείας Multitech και οι Γενικοί Διευθυντές των εταιρειών Oracle Cyprus Αντώνης Σκούλος και της ΙΒΜ Μάριος Καπηρής, οι οποίοι εξέφρασαν την υποστήριξή τους στην πρωτοποριακή αυτή πρωτοβουλία.

Μετά την υπογραφή ακολούθησε επίσκεψη στις νεοανεγερθείσες εγκαταστάσεις του Pafos Innovation Institute, κατά την οποία τόσο ο Πρόεδρος του IDC Herzliya Uriel Reichman όσο και ο κ. Κόκκινος, εξέφρασαν όχι μόνο την ικανοποίησή τους αλλά και τον ενθουσιασμό τους για την αρτιότητα και λειτουργικότητα των εγκαταστάσεων που δημιουργήθηκαν.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ