25.9 C
Paphos
Sunday, May 19, 2024

Πολύ πλούσιο το Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος 2019 στην Πάφο

Ένα ποικιλόμορφο και εξωστρεφές πρόγραμμα με σημαντικές διεθνείς και εγχώριες παραγωγές έχει διαμορφωθεί φέτος από τους διοργανωτές του «Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος», τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, το Κυπριακό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου και το Υφυπουργείο Τουρισμού.

Δίνοντας έμφαση στην ποιότητα και στη συνεργασία με σημαντικούς θεατρικούς οργανισμούς και παρέχοντας -και φέτος- βήμα στην κυπριακή δημιουργία, ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα προσφέρεται στους θεατές, ντόπιους και ξένους, με παραστάσεις σύγχρονης αισθητικής και καλλιτεχνικής προσέγγισης στο αρχαίο δράμα.

Για συμμετοχή στη φετινή διοργάνωση υποβλήθηκαν συνολικά 52 προτάσεις, εκ των οποίων 8 προτάσεις από κυπριακά θεατρικά σχήματα και 44 προτάσεις από θεατρικά σχήματα εκτός Κύπρου, συγκεκριμένα από 24 χώρες.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Στη φετινή, εικοστή τρίτη διοργάνωση του «Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος», έξι θεατρικά σχήματα επιλέγηκαν από την επταμελή Επιτροπή Επιλογής για την παρουσίαση παραστάσεων αρχαίου ελληνικού δράματος στο Αρχαίο Ωδείο Πάφου, στο Αρχαίο Θέατρο Κουρίου και στο Αμφιθέατρο «το σκαλί» στην Αγλαντζιά, από τις 28 Ιουνίου μέχρι τις 27 Ιουλίου 2019.

Οι έξι παραγωγές της φετινής διοργάνωσης

Η έναρξη της φετινής διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί στο Αρχαίο Ωδείο Πάφου στις 28 Ιουνίου 2019 με την πρώτη σλοβενική παραγωγή της ευριπίδειας τραγωδίας Τρωάδες από το Εθνικό Θέατρο Νόβα Γκόριτσα της Σλοβενίας, σε σκηνοθεσία Jaša Koceli, ενώ θα ακολουθήσει παράσταση της ίδιας παραγωγής στο Αμφιθέατρο «το σκαλί» στις 30 Ιουνίου.

Συνέχεια με το Θέατρο Έρως Αμμόχωστος και την παραγωγή Εκάβη του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Γιώργου Μουαΐμη και την Αννίτα Σαντοριναίου στον πρωταγωνιστικό ρόλο, στο Αρχαίο Θέατρο Κουρίου στις 2 Ιουλίου, στο Αρχαίο Ωδείο Πάφου στις 4 Ιουλίου και στο Αμφιθέατρο «το σκαλί» στις 6 Ιουλίου.

Ακολουθεί η συμπαραγωγή των Maltravieso Teatro και La Almena Producciones της Ισπανίας, σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικού Θεάτρου της Μέριδα, Ιππόλυτος του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Emilio del Valle. Η ισπανική παραγωγή θα παρουσιαστεί στο Αρχαίο Ωδείο Πάφου στις 8 Ιουλίου και στο Αμφιθέατρο «το σκαλί» στις 10 Ιουλίου.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ