18.9 C
Paphos
Friday, April 19, 2024

Πολιτιστική εκδήλωση στην Καλλέπεια της Πάφου 

Πολιτιστική εκδήλωση διοργάνωσε η κοινότητα της Καλλέπειας για τους δημότες της, τους απόδημους αλλά και τους επισκέπτες.


Στο χαιρετισμό της στην εκδήλωση η Βοηθός Έπαρχος Μαρία Χρυσοχού, η οποία διετέλεσε αρκετά χρόνια Επαρχιακός Επόπτης της Καλλέπειας και εκπροσώπησε την Έπαρχο Πάφου Μαίρη Λάμπρου, ανέφερε ότι οι Αρχές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχουν συνειδητοποιήσει ότι ο ρόλος τους δεν περιορίζεται μόνο στη διαχείριση των τοπικών υποθέσεων αλλά αφορά και την κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής.

Είπε ακόμη πως η Επαρχιακή Διοίκηση και το Υπουργείο Εσωτερικών είναι δίπλα στην ύπαιθρο με προγράμματα ανάπτυξης στα πλαίσια των οικονομικών δυνατοτήτων του Κράτους.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Καλλέπειας Νίκος Σαββίδης στο δικό του χαιρετισμό εξέφρασε ικανοποίηση για τα έργα που υλοποιήθηκαν τα 10 τελευταία χρόνια, προσθέτοντας ότι θα διεκδικήσει και άλλα έργα.

Με το κεφάλι ψηλά, είπε ο κ. Σαββίδης, «προχωράμε στην υλοποίηση ενός οράματος που ξεκίνησε από εμάς και θα συνεχίσουν οι επόμενοι”.

Σημείωσε ωστόσο ότι τα οικονομικά προβλήματα, οι γραφειοκρατικές διαδικασίες ή και τα νομοθετικά εμπόδια δεν επιτρέπουν στη γρήγορη και ευέλικτη προώθηση των έργων σε ωρίμανση και εκτέλεση, προσθέτοντας πως θα πρέπει τάχιστα να προχωρήσει η αναδιάρθρωση της τοπικής αυτοδιοίκησης με αλλαγές του περί Κοινοτήτων νόμου, ώστε οι σημερινές απαιτήσεις να συνάδουν με την πραγματικότητα και νομοθετικά.

Ο κ. Σαββίδης ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Συνδέσμου Αποδήμων Σάββα Πέτρου για τη στενή συνεργασία και τη στήριξη όλων των εκδηλώσεων, το ίδρυμα Ηρακλής Παπαδόπουλος για τη χρηματική προσφορά στους αριστούχους απόφοιτους κάθε έτος αλλά και τον Πέτρο Ευθυβούλου για το χρηματικό ποσό που προσφέρει επιπλέον στον πρώτο αριστούχο.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης η κοινοτική αρχή Καλλέπειας τίμησε το πρώην μέλος του Κ.Σ Καλλέπειας για 23 έτη Αντρέα Παπαπολυδώρου και επί 10 έτη στην προεδρία του συμβουλίου, ηλικίας 79 ετών για την προσφορά του.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ