22.9 C
Paphos
Tuesday, April 23, 2024

Πλημμύρισαν δρόμοι και υπόγεια στη Λευκωσία λόγω της καταρρακτώδους βροχής

Πλήρης επιβεβαίωση των προβλέψεων της Μετεωρολογικής.

Απόγευμα Παρασκευής και ο καιρός έβαλε τα φθινοπωρινά του.

Σε αρκετές περιοχές της πρωτεύουσας σημειώνονται καταρρακτώδεις βροχές και οι οδηγοί καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις διακινήσεις τους στο οδικό δίκτυο.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί μέχρι στιγμής 10 κλήσεις για πλημμυρισμένους δρόμους λόγω φραγμένων φρεατίων, καθώς και για πλημμυρισμένα υπόγεια υποστατικά στην περιοχή της Έγκωμης και της Μακεδονίτισσας.

Άρχισαν οι βροχές – Τι να περιμένουμε το επόμενο τριήμερο
Απόψε ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως αίθριος, στο εσωτερικό και τα ορεινά, αλλά στα παράλια θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις, που δυνατό να δώσουν τοπικά βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά μέχρι βόρειοι, ασθενείς και παροδικά κατά τόπους μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ.
Η θάλασσα θα καταστεί ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, στα ανατολικά, αλλά στα υπόλοιπα παράλια θα παραμείνει λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό και τα βόρεια παράλια, γύρω στους 20 στα υπόλοιπα παράλια και στους 11 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Αύριο ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, παρόλο που κυρίως στα παράλια θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, χωρίς να αποκλείεται μεμονωμένη βροχή. Νεφώσεις όμως που θα αναπτύσσονται νωρίς το απόγευμα αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, στα ορεινά, στο εσωτερικό ή και στα βόρεια και τα ανατολικά.
Σε καταιγίδα πιθανό να πέσει χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, το πρωί ασθενείς και σταδιακά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ αλλά το απόγευμα στα προσήνεμα ή και σε καταιγίδα ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και το απόγευμα στα προσήνεμα μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 30 βαθμούς στο εσωτερικό, τα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 27 στα υπόλοιπα παράλια και στους 20 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Αύριο το βράδυ ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως αίθριος, αλλά τοπικά στα παράλια θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις, που δυνατό να δώσουν μεμονωμένες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και αρχικά κατά τόπους μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.
Την Κυριακή, τη Δευτέρα και την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά παροδικά θα εμφανίζονται αυξημένες νεφώσεις. Το απόγευμα της Κυριακής και της Δευτέρας πιθανό να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές, στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο την Κυριακή και μη αξιόλογη μεταβολή στη συνέχεια.

Πηγή: sigmalive

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ