23.9 C
Paphos
Wednesday, April 17, 2024

Περιοδεία αντιπροσωπείας Δ. Πάφου και ΕΒΕ σε εργοτάξια εμπορικού κέντρου

Το Δ.Σ. του ΕΒΕ Πάφου πραγματοποίησε σήμερα περιοδεία με τον Δήμαρχο Πάφου στα έργα της πόλης προκειμένου να ενημερωθεί και να καταθέσει  εισηγήσεις για επίσπευση των έργων.

Η πολυμελής  αντιπροσωπεία ξεκίνησε  στα εργοτάξια της ανάπλασης του εμπορικού κέντρου, του Αττικού, του Μαρκιδείου και ακολούθως  στο Χάνι του Ιμπραήμ .

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος ο εμποροβιομηχανικός κόσμος επιθυμούσε να έχει ενημέρωση , να δει τα χρονοδιαγράμματα την πρόοδο των έργων ενώ εξέφρασε την ικανοποίηση του με την εξέλιξη τους.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Υπάρχουν είπε οι δυσκολίες, υπάρχουν τα απρόβλεπτα, αφού –όπως επεξήγησε –  είναι μια περιοχή που έχουν να γίνουν έργα από το 1957, με γερασμένο δίκτυο υδατοπρομήθειας, και προβληματικά πολλά σημεία της περιοχής.

Στόχος μας συνέχισε, είναι τέλος του χρόνου να παραδοθούν όλα αυτά τα έργα της Πάφου .

Ο πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου Ανδρέας Δημητριάδης ανέφερε πως το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο έπειτα από πολλά παράπονα μελών του τα οποία διατηρούν καταστήματα στο εμπορικό κέντρο της Πάφου,  οργάνωσε την σημερινή επίσκεψη,  όπου μαζί με το Δήμαρχο αξιολόγησαν το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των έργων αλλά και ιδιαίτερα τις διευκολύνσεις που παρέχονται στα καταστήματα και τα άλλα υποστατικά τα οποία βρίσκονται στο εμπορικό κέντρο.

Στόχος συνέχισε, είναι η  απρόσκοπτη πρόσβαση ώστε  να μπορούν να εξυπηρετήσουν όσο το δυνατόν την πελατεία τους.

Όπως είπε ο κ. Δημητριάδης “ θα δούμε με τον Δήμαρχο και άλλους αξιωματούχους του Δημαρχείου τρόπους επίσπευσης της υλοποίησης των έργων αλλά και της παροχής εξυπηρέτησης προς τους καταστηματάρχες και άλλους ιδιοκτήτες υποστατικών “.

Σε σχέση με την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων ο πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου ανέφερε πως αναμένει πλήρη ενημέρωση από τον Δήμαρχο Πάφου.

Ο Κυριάκος Κυριάκου πρόεδρος του Σωματείου “Φίλοι της Παλιάς πόλης “  είπε πως “βρισκόμαστε στο μέσο της διαδρομής για να τελειώσουν αυτά τα έργα “.

Εξέφρασε παράλληλα την ανυπομονησία του για την ολοκλήρωση των έργων  προκειμένου – όπως σημείωσε –  να ανοίξει ξανά ο δρόμος κυκλοφορίας σε ένα καινούργιο κέντρο της πόλης.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Μάης αντιπρόεδρος του ΕΒΕ  Πάφου και πρόεδρος της Επιτροπής Ανάπλασης του Εμπορικού κέντρου ανέφερε πως η σημερινή επίσκεψη έχει σκοπό και στόχο την κατάδειξη των προβλημάτων και την συζήτηση τους με το Δήμαρχο και τους υπόλοιπους δημοτικούς συμβούλους .

Είμαστε γνώστες, είπε ο κ. Μάης ,των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί και παρατείνουν τις δυσκολίες για τους καταστηματάρχες ενώ στόχος είναι η δυνατόν επίσπευση των έργων τα οποία όσον αφορά το εμπορικό κέντρο είναι καθυστερημένα για τουλάχιστον τρεις με τέσσερις μήνες.

Αυτή η κατάσταση συμπλήρωσε ο κ.Μάης δεν μπορεί να αναστραφεί αλλά μπορούν να ληφθούν μέτρα όσον αφορά την διέλευση των πεζών και τον περιορισμό της οχληρίας και των δυσκολιών που προκαλούν στους καταστηματάρχες .

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ