29.9 C
Paphos
Thursday, April 25, 2024

Περίεργα ιστορικά γεγονότα για τα ρούχα: 7+1 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ για τον εφευρέτη των φερμουάρ ή γιατί τα κουμπιά στα γυναικεία πουκάμισα δεν βρίσκονται στην ίδια θέση με αυτά των ανδρικών; Τα ρούχα έχουν και αυτά τη δική τους ιστορία και υπάρχουν μερικά, περίεργα αλλά εντελώς αληθινά, γεγονότα που σχετίζονται με την ιστορία τους. Συνεχίστε να διαβάζετε και ετοιμαστείτε να αλλάξετε τον τρόπο με τον οποίο βλέπετε τα ρούχα σας.

1. Το YKK των φερμουάρ είναι εμπορικό σήμα

Δεν πρόκειται για ένα ξόρκι ή ένα υποσυνείδητο μήνυμα. Το YKK που μπορεί να βρεθεί στα περισσότερα φερμουάρ, σημαίνει Yoshida Kogyo Kabushikikaisha, μία  από τις πιο δημοφιλείς εταιρείες κατασκευής φερμουάρ σε όλο τον κόσμο. Και μια που είπαμε δημοφιλής, αν θέλετε να χαλαρώσετε διασκεδάζοντας, μπείτε τώρα στην πλέον δημοφιλή σελίδα NetBet Casino, και παίξτε τα καλύτερα διαδικτυακά παιχνίδια τώρα.

Η ταχύτητα σκοτώνει

2. Τα πουκάμισα των γυναικών δεν είναι πρακτικά (εκτός αν είστε αριστερόχειρας!)

Τα πουκάμισα των γυναικών κουμπώνουν στην αντίθετη πλευρά από εκείνα των ανδρών. Αυτό, οφείλεται στο γεγονός ότι είχαν σχεδιαστεί ώστε οι υπηρέτριες να μπορούν να ντύνουν πιο εύκολα τις γυναίκες. Αυτό δεν συμβαίνει με τα πουκάμισα των ανδρών, καθώς εκείνοι ντύνονταν μόνοι τους!

3. Παλιά τα νυφικά δεν ήταν λευκά

Πριν από το γαμήλιο φόρεμα της βασίλισσας Βικτωρίας 1840, οι νύφες φορούσαν φορέματα οποιουδήποτε χρώματος. Η βασίλισσα επέλεξε να φορέσει ένα λευκό φόρεμα για τον γάμο της καθιστώντας το έτσι μοντέρνο χρώμα. Έκτοτε οι (περισσότερες) νύφες επιλέγουν το λευκό για το νυφικό τους παρόλο που παλαιότερα το άσπρο χρώμα ήταν συνδεδεμένο με το πένθος.

4. Οι μίνι φούστες έπρεπε να είναι  4 ίντσες (10 εκατοστά) πάνω από το γόνατο

Και στη Νότια Κορέα στην πραγματικότητα υπήρχε μια “αστυνομία μόδας” (όχι όπως αυτή στην τηλεόραση) που μετρούσε τις φούστες των γυναικών. Αν ήταν πιο κοντές από το επιτρεπτό, οι γυναίκες μπορούσαν να λάβουν πρόστιμο ή ακόμη και να συλληφθούν για προσβολή της ηθικής και έλλειψη καλών τρόπων.

5. Πριν από τον 17ο αιώνα κανείς δεν φορούσε εσώρουχα

Το εσώρουχο είναι ένα ένδυμα πρόσφατης επινόησης. Οι άνδρες άρχισαν να φορούν εσώρουχα κατά το δέκατο έβδομο αιώνα, ενώ οι γυναίκες άρχισαν να τα χρησιμοποιούν το 1800.

 6. Δεν υπήρχαν παιδικά ρούχα

Πριν από το 1900, τα παιδιά ντύνονται ακριβώς όπως και οι ενήλικες. Για παράδειγμα, τα κορίτσια φορούσαν κορσέδες όπως και οι μαμάδες τους . Αυτό άλλαξε με τη Jeanne Lanvin, η οποία άρχισε να σχεδιάζει ρούχα για την κόρη της, τραβώντας την προσοχή άλλων ανθρώπων και αλλάζοντας έτσι την ιστορία της μόδας.

7. Οι τσάντες δημιουργήθηκαν το δέκατο όγδοο αιώνα

Οι ράφτες και οι σχεδιαστές της εποχής άρχισαν να δημιουργούν ρούχα, δίνοντας μεγάλη έμφαση στην κομψότητα. Έτσι αποφάσισαν να καταργήσουν τις τσέπες στα γυναικεία ρούχα. Οι γυναίκες έπρεπε να συνεχίσουν να μεταφέρουν πράγματα και για να καλυφθεί αυτή η ανάγκη εφευρέθηκαν οι τσάντες χειρός.

8. Το δεξιό παπούτσι και το αριστερό παπούτσι ήταν τα ίδια

Μπορείτε να φανταστείτε τον πόνο; Αλλά είναι αλήθεια, παλαιότερα δεν υπήρχαν διαφορετικά παπούτσια για το δεξί και για το αριστερό πόδι. Η πρώτη φορά που δημιουργήθηκαν δύο διαφορετικά παπούτσια, ήταν τον 19ο αιώνα στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ…

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ