19.9 C
Paphos
Wednesday, May 8, 2024

ΠΕΟ- ΣΕΚ: “Σας τα λέγαμε” λένε οι συντεχνιες για την αντιπαράθεση Δήμου Πάφου- ZEMCO

Ανακοίνωση σχετικά με την αντιπαράθεση η οποία ξέσπασε μεταξύ του Δήμου πάφου και της εταιρείας ZEMCO εξέδωσαν σήμερα οι συντεχνίες ΠΕΟ και ΣΕΚ. 


Ακολουθεί η ανακοίνωση αυτουσια:

Αναφορικά με τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα σε ότι αφορά τις θέσεις ΔΗΜΟΥ ΠΑΦΟΥ και εταιρείας ZEMCO για τα έργα στην Πάφο, οι συντεχνίες Οικοδόμων ΠΕΟ και ΣΕΚ Πάφου οφείλουν να αναφέρουν τα ακόλουθα:

Η ταχύτητα σκοτώνει

Με την έναρξη των εργασιών στην Πάφο από τον Νοέμβρη του 2015 οι συντεχνίες έστειλαν επιστολές σε όλες τις εταιρείες και κοινοποίηση στο Δήμο Πάφου για τις υποχρεώσεις της κάθε εταιρείας σε ότι αφορά τα εργατικά για τους υπαλλήλους τους αλλά και τους υπαλλήλους των υπεργολάβων τους με βάση των όρων του συμβολαίου.

Στην συνέχεια για όποιες εταιρείες παραβίαζαν τους όρους εργασίας καταγγέλαμε αυτές τις παραβιάσεις στον εργοδότη Δήμο Πάφου και αντίγραφα στους μελετητές των έργων, στους επιβλέποντες μηχανικούς αλλά και στο Γενικό Ελεγκτή. Τέτοιες επιστολές στείλαμε και καταγγείλαμε την εταιρεία ZEMCO κατά διαστήματα.

Το πρόβλημα συνεχίζει μέχρι σήμερα. Ο Δήμος Πάφου μας ενημέρωσε ότι γίνεται κράτηση λεφτών για τα ωφελήματα των υπαλλήλων. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι έστω και τώρα η εταιρεία ανταποκριθεί και πληρώσει αναδρομικά τους υπαλλήλους ως προνοείτε στο συμβόλαιο που υπόγραψε με τον Δήμο Πάφου που αφορά μίνιμουμ μισθοδοσίας, ταμεία προνοίας, ένσημα αργιών και φιλοδωρήματος και ταμείο ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Από   τις  Συντεχνίες  Οικοδόμων  ΠΕΟ – ΣΕΚ

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ