14.9 C
Paphos
Monday, May 6, 2024

ΠΑΦΟΣ: 23χρονη γέννησε στο σπίτι της- Προηγουμένως πήγε στο Νοσοκομείο με απώλεια αίματος

Στο Μαιευτικό τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου νοσηλεύεται νεαρή γυναίκα από τη Πάφο ηλικίας 23 χρόνων, η οποία γέννησε προχθες πρόωρα στο σπίτι της.

Η νεαρή μητέρα είχε νωρίτερα, πριν τη γέννα, επισκεφθεί το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου όπου την εξέτασε ο επι καθήκοντι γυναικολόγος λόγω του ότι παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της εγκυμoσύνης της κάποια απώλεια αίματος. Ακολούθως και αφού ο γυναικολόγος έκρινε πως δεν ήταν επιβεβλημένη η παραμονή της στο Νοσοκομείο η νεαρή μητέρα πήγε στο σπίτι της.

>>>> Διαβάστε επίσης: ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Δύο θέσεις εργασίας προσφέρει γνωστή εταιρεία στην Πάφο

Η ταχύτητα σκοτώνει

Μία ώρα αργότερα όμως, παρά το ότι ο γιατρός της έδωσε άδεια να πάει στο σπίτι και με δική της επιθυμία, ξεκίνησαν οι πόνοι της γέννας και έσπασαν τα νερά της νεαρής μητέρας με αποτελεσμα να ειδοποιηθεί εσπευσμένα ασθενοφόρο απο το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου. Επι τόπου έσπευσε στο σπίτι πλήρωμα ασθενοφόρου και η νεαρή μητέρα με τη βοήθεια ενός νεαρού νοσηλευτή γέννησε τελικά στο σπίτι της.

Στο Νοσοκομείο τόσο η μητέρα όσο και το μωρό της εξετάστηκαν από γυναικολόγο και παιδίατρο αντίστοιχα, οι οποίοι και διέγνωσαν ότι έχαιραν και οι δύο άκρας υγείας.

Παρά το γεγονός ότι το μωρό  είχε γεννηθεί πρόωρα, ήταν δηλαδή μόλις οκτώ μηνών, εντούτοις δεν κατέστη αναγκαία η μεταφορά του στο Μακάρειο Νοσοκομείο στη Λευκωσία αν και είχε γεννηθεί με τα πόδια να βγαίνουν πρώτα και μετά το κεφαλάκι.

Η μητέρα μιλώντας αποκλειστικά στο PafosPress εξέφρασε την ευχαρίστηση της για το αποτέλεσμα έστω και αν τα πράγματα δεν κύλησαν και τόσο ορθόδοξα ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει την ικανοποίηση τόσο της ίδιας όσο και της οικογένειάς της στον νοσηλευτή ο οποίος βρέθηκε στη σκηνή και τη βοήθησε να γεννήσει χωρίς οποιαδήποτε επιπλοκή.

 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ