21.9 C
Paphos
Tuesday, April 23, 2024

ΠΑΦΟΣ 2017: Τραγουδώ για την Πόλη μου από τους μαθητές των Σχολείων Εν Δράσει

Σημαίες από όλες τις χώρες, σημαίες με το λογότυπο του Πάφος 2017 που κρατούσαν τα μικρά χεράκια  μαθητών των σχολείων της Πάφου κυμάτισαν σήμερα στη μεγάλη παρέλαση που διοργάνωσαν  για τους μαθητές της Πάφου, οι δάσκαλοι των Σχολείων Εν Δράσει της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος 2017, στην πλατεία του Δημαρχείου. 


Όπως δήλωσαν στην εκδήλωση οι εκπαιδευτικοί  Ντία Γερμανού, Μαρία Χατζησοφοκλέους και Φοίβος Τρύφωνος, η δράση έγινε σήμερα  στις 17.00 στην κεντρική πλατεία του Δημαρχείου και περιλάμβανε  παρέλαση μαθητών των Δημοτικών και των Νηπιαγωγείων με την συνοδεία της μπάντας του Μουσικού Λυκείου στην Λεωφόρο Μακαρίου.

Οι μαθητές όλων των σχολείων της Πάφου που  πραγματοποίησαν μια  μεγάλη παρέλαση στον κεντρικό δρόμο της πόλης, κρατώντας σημαίες από όλες τις χώρες και σημαίες με το λογότυπο του Πάφος 2017,κατέληξε την κεντρική πλατεία του Δημαρχείου, όπου το κάθε σχολείο παρουσίασε  ένα τραγούδι της επιλογής του, το οποίο αντικατοπτρίζει τον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα της πόλης μας.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ταυτόχρονα στην πλατεία εκτίθενται έργα των μαθητών (καμβάδες, πανό), τα οποία υλοποιήθηκαν κατά την διάρκεια της δράσης “Πως ονειρεύομαι την πόλη μου”.

Μιλώντας στο πλαίσιο της εκδήλωσης η Τερψούλα Βάσου Οικονομική Διευθύντρια του Πάφος 2017 ανέφερε πως με το όραμα “Συνδέοντας ηπείρους,γεφυρώνοντας πολιτισμούς” η Πάφος ξεκίνησε το ταξίδι της ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2017, θέλοντας να δείξει πως ο πολιτισμός φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά και γεφυρώνει τις διαφορές.

Ο πρόεδρος του ΔΣ του Πάφος 2017 Δρ Χρίστος Πατσαλίδης  στο πλαίσιο της εκδήλωσης ανέφερε πως δικαίως η Πάφος έχει κερδίσει τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης .

Ο κ. Πατσαλίδης αφού ευχαρίστησε τα σχολεία, τους δασκάλους και τους μαθητές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Πάφος 2017 ανέφερε μεταξύ άλλων πως η ανάληψη και διοργάνωση του σημαντικότερου πολιτιστικού θεσμού στην ιστορία της Ευρώπης, είναι για την μικρή ιστορική Πάφο, αφενός μια μεγάλη τιμή και καταξίωση και αφετέρου μια τεράστια ευθύνη και προοπτική.

Για την Πάφο συνέχισε, η ανάληψη της διοργάνωσης του θεσμού το 2012, αποτέλεσε μια αναγνώριση όχι για τα όσα η Πάφος διαθέτει, αλλά κυρίως για τα όσα η Πάφος μπορεί να πετύχει.

Εξάλλου σε σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος αφού ευχαρίστησε και αυτός τους συμμετέχοντες ανέφερε πως από την πρώτο στάδιο του μεγάλου εγχειρήματος της διεκδίκησης του τίτλου της ΠΠΕ για το 2017,ο Δήμος Πάφου συνειδητά επέλεξε όπως αυτό αποτελέσει συλλογική υπόθεση των οργανωμένων συνόλων και των πολιτών της Επαρχίας Πάφου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πλήθος κόσμου.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ