16.9 C
Paphos
Saturday, April 20, 2024

ΠΑΦΟΣ 2017: Το ανοικτό εργοστάσιο Πολιτισμού πάει το Σινεμά στην παραλία

Η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης συνεχίζει το καλοκαιρινό πρόγραμμα εκδηλώσεων της με μεσαιωνικό συμπόσιο γεύσεων, οίνων, αφηγήσεων, θεατρικών παρεμβάσεων και μουσικών για τους φίλους του κρασιού και όχι μόνο.


Στο πλαίσιο του Ανοικτού Εργοστασίου Πολιτισμού, το Πάφος 2017 διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά το θεσμικό πρόγραμμα ‘Σινεμά στην Παραλία’ . Το θερινό Σινεμά – που τόσο αγαπήθηκε από το κοινό υπόσχεται να μας καθηλώσει για άλλη μια φορά, αυτή τη φορά με ταινίες που αναδεικνύουν ιστορίες ανθρώπων, τις ζωές και τους τόπους που τους καθορίζουν.

Για άλλη μια χρονιά, αποχαιρετούμε το καλοκαίρι με μια αναδρομή στην κυπριακή παράδοση, στο πλαίσιο του 2ου Λαογραφικού Διημέρου Κτήματος – Πάφος2017. Ένα πλούσιο διήμερο που αναδεικνύει την λαϊκή κουλτούρα μας με τέχνες, ήχους, εικόνες και γεύσεις που συνδέουν το παρελθόν και το μέλλον, με στοιχεία της παράδοσης που έχουν διατηρηθεί ζωντανά μέχρι τη σημερινή εποχή.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Κυριακή 7 Αυγούστου 2016, Οινοποιείο Καμαντέρενα, 20:00
Μεσαιωνικό Συμπόσιο
Η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης – Πάφος2017 μεταμορφώνει το Οινοποιείο σε μια σκηνή και μας προσκαλεί σε ένα μεσαιωνικό συμπόσιο γεύσεων, οίνων, αφηγήσεων, θεατρικών παρεμβάσεων και μουσικών. Η ομώνυμη περιοχή, γνωστή και ως Κάμπος της Ρήγαινας, έχει συνδέσει τους αμπελώνες της με τους ευγενείς και βασιλιάδες από τους Βυζαντινούς χρόνους μέχρι τη Φραγκοκρατία.
Είσοδος Ελεύθερη / Πληροφορίες 2693 2017

SEE FEST 2016
Σινεμά στην Παραλία, Δημοτική Παραλία ΣΟΔΑΠ, 20:30
5 – 24 Αυγούστου 2016
Το θεσμικό πρόγραμμα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης – Πάφος2017 Σινεμά στην Παραλία επιστρέφει με ταινίες που αναδεικνύουν ιστορίες ανθρώπων, τις ζωές και τους τόπους που τους καθορίζουν. Πόλεις και άνθρωποι, διαδρομές που συναντώνται ή χάνονται για πάντα…
Είσοδος Ελεύθερη / Πληροφορίες 2693 2017

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016
Ο Τζάκι έχει ρέντα (Alles auf Zucker) (2004)
Η ταινία αφηγείται με ανελέητο χιούμορ, σπιρτάδα και ειρωνεία την ιστορία μιας εβραϊκής οικογένειας που χωρίστηκε από την ανέγερση του Βερολινέζικου Τείχους, παρέμεινε έκτοτε χωρισμένη και τσακωμένη και ξανασυναντιέται τώρα στο Βερολίνο του Σήμερα για την κηδεία της μάνας. Μια ξεχωριστή κωμωδία με αναφορές στο Βερολίνο μέσα από πλάνα γνωστών περιοχών της πόλης.
*Στα Γερμανικά με αγγλικούς και ελληνικούς υπότιτλους, 95’
Σκηνοθεσία: Dani Levy
Μουσική: Niki Reiser

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016
Στη Ρώμη με Αγάπη (2012)
Τέσσερις ιστορίες ξετυλίγονται στην αιώνια πόλη. Ο Woody Allen, η Penélope Cruz, ο Jesse Eisenberg, ο Alec Baldwin και ο Roberto Benigni, ξένοι στην ίδια πόλη, ζουν και ερωτεύονται με τον γνώριμο τρόπο του σκηνοθέτη και μας ξεναγούν στα μνημεία και στις γειτονιές της Ρώμης με την απαραίτητη συνοδεία ιταλικής μουσικής και τραγουδιών. Μια χαριτωμένη ταινία, δείγμα της αγάπης του Woody Allen για την Ιταλία και τη Ρώμη.
*Στα Αγγλικά με ελληνικούς υπότιτλους, 111’

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016
Ακαδημία Πλάτωνος (2009)
Μια άλλη εικόνα της ελληνικής γειτονιάς. Ο Σταύρος και οι φίλοι του, κλασικοί ελληναράδες χαραμοφάηδες, τεμπελιάζουν όλη μέρα μπροστά στο ψιλικατζίδικο του πρώτου. Όλα αλλάζουν όμως όταν ένα πρωί η μητέρα του Σταύρου αναγνωρίζει στο πρόσωπο ενός Αλβανού τον χαμένο της γιο.
*Στα Ελληνικά με αγγλικούς υπέρτιτλους, 103’
Σκηνοθεσία: Φίλιππος Τσίτος
Ηθοποιοί: Αντώνης Καφετζόπουλος, Αναστάσης Κοζντινέ, Μαρία Ζορμπά, Γιώργος Σουξές

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016
Γύρνα Πίσω (Volver) (2006)
Μια ταινία με φόντο τη Μαδρίτη όπου τρεις γενιές γυναικών συνυπάρχουν με την τρέλα, τα ψέματα και την πρόληψη για το θάνατο να δίνουν την ιδιαίτερη μορφή στην καθημερινότητά τους. Η Ραϊμούντα ζει στη Μαδρίτη με την κόρη της Πάουλα και τον άντρα της Πάκο που είναι μονίμως μεθυσμένος. Η αδελφή της Σόλε είναι χωρισμένη και εργάζεται κρυφά ως κομμώτρια. Ένα τραγικό συμβάν από την παιδική τους ηλικία σημαδεύει την καθημερινότητά τους και, όταν η θεία τους πεθαίνει, το παρελθόν επιστρέφει για να τις στοιχειώσει.
*Στα Ισπανικά με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους, 121’
Σκηνοθεσία: Pedro Almodóvar
Ηθοποιοί: Carmen Maura, Penélope Cruz, Candela Peña, Yohana Cobo, Chus Lampreave, Antonio de la Torre, Carlos Blanco

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016
Παρίσι, σ΄αγαπώ (Paris, je taime) (2006)
Ο Πύργος του Άιφελ και ο Σηκουάνας, τα πλακόστρωτα, οι πλατείες και τα μνημεία, τα πάρκα και ο υπόκοσμος, όλη η μαγεία του Παρισιού απλώνεται σε 18 απολαυστικές ιστορίες καταξιωμένων σκηνοθετών από όλο τον κόσμο (μεταξύ άλλων οι αδελφοί Κοέν, ο Βάλτερ Σάλες, ο Ζαν-Λικ Γκοντάρ, ο Αλεχάντρο Γκονζάλες Ιναρίτου, ο Πολ Βερχόφεν, ο Γκας Βαν Σαντ), που με άξονα τη γαλλική πόλη δίνουν τη δική τους πινελιά στο θέμα «έρωτας». Ένα απίστευτο μωσαϊκό από μικρές ιστορίες που ενώνονται όλες σε μία και μοναδική μεθυστική αποπλάνηση γεμάτη ρομάντζο, έρωτα και… την αιώνια Πόλη του Φωτός.

*Στα Γαλλικά με ελληνικούς υπότιτλους, 123’
Ηθοποιοί: Juliette Binoche, Fanny Ardant, Willem Dafoe, Nick Nolte, Leonor Watling κ.ά.

Παρασκευή 26 και Σάββατο 27 Αυγούστου 2016, Έδρα του Οργανισμού Πάφος2017, 20:00
Λαογραφικό Διήμερο Πάφος2017
Η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης – Πάφος2017 δημιουργεί μαζί με τον Λαογραφικό Όμιλο Κτήμα μια διαδρομή στην κυπριακή παράδοση γεμάτη τέχνες, ήχους, εικόνες και γεύσεις. Συνδέοντας τους ανθρώπους και τις τέχνες τους, το παρόν και το παρελθόν, με στοιχεία της παράδοσης που έχουν διατηρηθεί ζωντανά μέχρι τη σημερινή εποχή μέσα από εκδηλώσεις που αγγίζουν όλα τα φάσματα του καθημερινού μας πολιτισμού.
*Την Πέμπτη 25/8 θα αρχίσει παρέλαση λαογραφικών ομάδων μπροστά από το Κάστρο, στις 18:30
Είσοδος Ελεύθερη / Πληροφορίες: 99455825, 2693 2017

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ